Ekorren
På Ekorren lägger vi grunden för ett livslångt lärande. Det startar på Nyckelpigan och Humlan med nyfikenhet och lust att lära i trygg miljö. På Kotten, Duvan och Violen möter barnen nya utmaningar.
Vår förskola
Vår förskola finns i centrala Malung och bredvid förskolan Ekorren ligger Blomsterbäcksskolan år F-3.
Förskolan är indelad på 5 avdelningar, en lekhall och ett kök. Avdelningarna Nyckelpigan och Humlan har barn 1-3 år med 3,5 pedagogisk personal.
Avdelningarna Violen och Kotten har barn 3-5 år med 3 pedagogisk personal.
Avdelningen Duvan är en 5 års avdelning med 3 pedagogisk personal.
En dag på förskolan
Vi arbetar med trygghet och lärande enligt förskolans läroplan, Lpfö 18. För att skapa goda förutsättningar för lärande och skapande är det viktigt med dagsstruktur. Förskolan öppnar 6.30 och stänger 18.30. Frukost serveras kl. 8.00, lunch kl. 11.30 och mellanmål kl. 14.30.
Inskolning
Under inskolningen får ditt barn bekanta sig med förskolan och dess verksamhet, vi anpassar längd och innehåll på inskolningen efter just ditt barn.
För att vara säkra på att ditt barn får den tid det behöver för att inskolas tryggt så bör du som förälder räkna med att finnas tillgänglig i ungefär 2 veckor.
Inskolningen är inte bara för ditt barn utan också för dig som förälder och det är viktigt att du känner dig trygg och delaktig i vad som sker kring ditt barn på förskolan.
Nyheter
-
Normer och värden
Att visa empati och omtanke om andra kan förstås som ett etiskt värde som särskilt ska lyftas fram och synliggöras i verksamheten. Detta förväntas stärka barns förståelse, medmänsklighet och solidaritet: Utbildningen ska ge barnen möjlighet att utveckla sin förmåga till empati och omtanke om andra genom att uppmuntra och stärka deras medkänsla och inlevelse i andra människors situation. Verksamheten ska därför präglas av öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Motivet till detta är att kännedom om olika levnadsförhållanden och kulturer kan bidra till att utveckla en förmåga att förstå och leva sig in i andra människors villkor och värderingar (Lpfö18 2018, s. 5).
Läs artikeln
-
Språk och kommunikation
Språk, lärande och identitetsutveckling hänger nära samman. Förskolan ska därför lägga stor vikt vid att stimulera barnens språkutveckling i svenska, genom att uppmuntra och ta tillvara deras nyfikenhet och intresse för att kommunicera på olika sätt. Barnen ska erbjudas en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla sitt språk genom att lyssna till högläsning och samtala om litteratur och andra texter. Utbildningen ska ge barnen förutsättningar att kunna tänka, lära och kommunicera i olika sammanhang och för skilda syften. Därigenom läggs grunden till att barnen på sikt tillägnar sig de kunskaper som alla i samhället behöver. Förmåga att kommunicera, söka ny kunskap och samarbeta är nödvändig i ett samhälle som präglas av stort informationsflöde och kontinuerlig förändring. (Lpfö 18, s.8).
Läs artikeln
-
Matematik
”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära” Lpfö18.
Läs artikeln
-
Naturkunskap/Teknik
Förskolans läroplan, Lpfö 18 skriver att, ”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskap om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen”.
Läs artikeln
-
Hållbar utveckling
Förskolans läroplan, Lpfö 18, skriver att barnen ska ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling - såväl ekonomisk och social som miljömässig.
Läs artikeln
-
Språk och kommunikation
Barnen visar intresse för att använda sånger, ramsor, högläsning och berättelser i samspel med varandra och oss pedagoger.
Läs artikeln
-
Normer och värden
Genom samarbete tillsammans skapar vi ett höstträd.
Läs artikeln
-
Hållbar utveckling
Avdelningen Kotten arbetar under våren med temat hållbar utveckling, då har barnen fått bekanta sig med Kompostina.
Läs artikeln
-
Normer och värden
”Förskolan ska ge varje barn förutsättning att utveckla sin nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära” (Lpfö 18).
Läs artikeln
-
Identitet, delaktighet och inflytande
Arbetslaget ska ta vara på barnens kunskaper, vetgirighet, vilja och lust att leka och lära samt stärka barnets tillit till sin egen förmåga.” Lpfö -18
Läs artikeln
Kontakt
Förskolan Ekorren
Storgatan 15, 782 31 Malung
Marie Wedin
Rektor
0280-183 42
marie.wedin@malung-salen.se
Kristina Halvarsson
Skoladministratör
0280-183 73
kristina.halvarsson@malung-salen.se
Avdelning Nyckelpigan
0280-183 64, mobil 070-580 71 72
nyckelpigan@malung-salen.se
Avdelning Humlan
0280-183 40, mobil 070-561 71 72
humlan@malung-salen.se
Avdelning Violen
0280-183 44, mobil 070-590 71 72
violen@malung-salen.se
Avdelning Kotten
0280-183 45, mobil 070-567 71 72
kotten@malung-salen.se
Avdelning Duvan
0280-183 46, mobil 070-529 71 72
duvan@malung-salen.se
Kök och lokalvård
0280-183 41
Sidan uppdaterad: 2025-04-28