Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Kulturskola

Musik, bild och dans stärker självkänslan, självförtroendet och man utvecklas som människa.

Kulturskolans dansshow maj 2023.

Vad händer hos oss?

Buggkurser

Prova-på bugg på Orrskogen.

Kulturskolan har många lärare som är duktiga på sina instrument och ämnen. Våra lärare behärskar sång, dans, och de vanligaste musikinstrumenten. Vi undervisar i kommunens alla skolor. När man håller på med musik och dans stärks självkänsla, självförtroende och man utvecklas som människa.

Personal

NAMN

TITEL

TELEFON

E-POST

Louise Jonsson

Kulturskolechef/fiol

0280-18199

louise.jonsson@malung-salen.se

Flygar Elin Oskarsson

Dans

0280-18616

elin.oskarsson@malung-salen.se

Magnus Åkerlund

Gitarr/elbas/digitalt musikskapande

0280-18614

magnus.akerlund@malung-salen.se

Mats Bender

Slagverk

076-8389106

mats.bender@malung-salen.se

Anne Lindström

Sång/träblås

0280-18615

anne.lindstrom@malung-salen.se

Julia Lindkvist

Dans

0702089563

julia.lindkvist@malung-salen.se

Christina Johansson

Piano

0280-18617

christina.johansson@malung-salen.se

Julia Sigblad

Trumpet/valthorn


julia.sigblad@malung-salen.se

Zara Helje

Fiol/bild/kör

0280-18612

zara.helje@malung-salen.se

Antagning
Antagningen sker efter köordning. I antagningen tar vi också hänsyn till ett ålders-, genus och pedagogiskt perspektiv vilket innebär att vi i vissa fall går vidare i kön för att få ihop så homogena nybörjar- och fortsättningsgrupper som möjligt.

Nyanmälda elever får antagningsbesked under veckan före Midsommar. Ytterligare nyanmälningar under sommaren hanteras i mitten av augusti. Elever som redan deltar i Kulturskolans verksamhet behöver inte återanmälas. Anmälan gäller tills vidare.

Elever som har köplats
Varje år skickar vi ut en förfrågan om du vill kvarstå i kön till de ämnen du valt. Om man inte svarar på förfrågan stryks man i kön. Man kvarstår i kön tills man får plats eller tackar nej till erbjuden undervisning två gånger.

Tacka nej till erbjuden undervisning
Om du blir erbjuden undervisning i början av ett läsår får du tacka nej en gång. Tackar du nej till erbjuden undervisning även vid nästa läsårs början tas du automatiskt bort från kön. Blir du däremot erbjuden undervisning mitt i terminen, en speciell dag och tid, kan du tacka nej. I detta fall får du alltid kvarstå i kön.

Antal lektionstillfällen
Kulturskolans undervisning startar två veckor efter den ordinarie skolstarten. På de flesta kurser erbjuds eleverna minst 13 lektionstillfällen per termin. Som lektionstillfälle räknas även konserter, föreställningar och vernissager. Lektion som utgår på grund av elevs frånvaro kan ej tillgodoräknas.

Avgiften
Terminsavgiften är 600 kr för barn och ungdomar, syskonrabatt 300 kr och avgift för extra ämne är 300 kr. Terminsavgift för vuxna är 1600 kr, rabatt vid fler ämnen.
Faktura för deltagande i Kulturskolans verksamhet kommer i mitten av varje termin. Nya elever kan pröva två gånger, därefter måste man betala avgift. Elever som redan går måste betala ifall man inte avanmält sig innan terminen börjar. Det är Kommunfullmäktige som bestämmer avgifterna för att gå på Kulturskolan. I Malung-Sälens kommun är avgifterna ganska låga jämfört med många andra kommuner.

Instrument att låna
Elever som vill spela blockflöjt, piano, trummor, gitarr eller elbas måste själv skaffa instrument till undervisningen. Kulturskolan ger råd och hjälp till de elever som vill köpa egna instrument eller få instrumenten reparerade. Övriga blås- och stråkinstrument kan till att börja med kostnadsfritt lånas av kulturskolan.

Om du vill hjälpa till att förbättra
Det ska vara meningsfullt, lärorikt och roligt att gå på Kulturskolan. Tiden på Kulturskolan ska man ha glädje av hela livet! Om skolan ska fortsätta vara bra så behöver vi hela tiden få reda på det som fungerar men även det som inte fungerar. Om det finns något ni undrar över eller om ni vill lämna synpunkter, tveka inte att höra av er. Vi är tacksamma att få reda på det som skaver och lovar att försöka göra något åt det!

Kulturskolan bidrar till ett brett och rikt kulturliv i Malung-Sälen. Genom kulturen stärker vi våra elever som individer. Hos oss får barn och unga möjlighet att utveckla sig inom sång, instrument, dans och teater. Här är några punkter som kan göra vår skola ännu bättre och som gör att du får det roligare!

Vi åtar oss att:

  • du får minst 13 lärarledda tillfällen per termin inklusive konserter och uppträdanden.
  • så långt som möjligt utforma verksamheten efter din förmåga och önskemål. För att vi ska kunna göra ett bra jobb är det viktigt att du ger oss den information vi behöver om t.ex. speciella behov.
  • ge dig möjlighet till social utveckling. När man går på Kulturskolan ingår det att man får chans att visa upp det man lärt sig på konserter, uppvisningar och föreställningar. Vid framträdanden ser vi till att du är väl förberedd, för det är viktigt att alla känner sig trygga.

Det här förväntar vi oss av dig:
Som elev deltar du aktivt i undervisningen på Kulturskolan. Även om Kulturskolan är frivillig, är det frågan om skola. Meningen är att man ska lära sig. Du träffar din lärare en eller två gånger i veckan. Övar du mellan gångerna lär du dig så mycket bättre och snabbare!

Det behövs ordning och reda
Att man vet var man har sina saker - noter, manus, instrument, dansskor etc. Att man håller tiderna (lärarna har tyvärr inte möjlighet att hämta elever från deras lektioner). Att du alltid meddelar din lärare varje gång du inte kan komma. Vi respekterar varandra och andra elever.

Aktuella kontaktuppgifter
Vi behöver ha aktuella kontaktuppgifter till föräldrar och elever. Blir någon av våra lärare sjuk är det inte alltid det går att ordna vikarie, eftersom de flesta av våra lärare har specialistkompetens. Därför är det viktigt att vi kan nå er så tidigt som möjligt på dagarna, för att ni ska slippa ta er till lektionen i onödan. Anmäl därför alla förändringar omedelbart till berörd lärare.

Ni har en plats på Kulturskolan tills ni själva säger upp den.

Om ni vill säga upp er plats bör det göras innan nästa termins början för att slippa terminsavgiften.

För att säga upp din plats på kulturskolan behöver du logga in på din personliga användare på SpeedAdmin. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det går också bra att maila kulturskolechef louise.jonsson@malung-salen.se

Lov- och studiedagar

VT 2023

  • Måndag 9/1
  • Måndag 27/2 - Fredag 3/3 (Sportlov, v.9)
  • Tisdag 11/4 - Fredag 14/4 (Påsklov, v.15)
  • Fredag 19/5
  • Onsdag 24/5
  • Måndag 5/6

Sidan uppdaterad: 2023-08-24