Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Statligt servicekontor

2018 öppnade ett servicekontor i Malung, som en del av regeringens satsning på service i glesbygd.

Handläggarna Åsa Jonsson och Lena Ståbi.

2020 gick även Arbetsförmedlingen in i Statens Servicecenter i centrala Malung med möjlighet till spontanbesök för hjälp med enklare ärenden och allmän info om Arbetsförmedlingens erbjudanden och tjänster (sedan tidigare ingår också Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten.)

På kontoret, som ligger på övre plan i Polishuset i centrala Malung, kan man få information och hjälp med sina kontakter med Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten. Till exempel kan man få hjälp med att fylla i blanketter och ansökningar och få information om sina pågående ärenden.

– Det är ett givande jobb och man träffar människor från många olika kulturer och i livets alla skeden, variationen och att man aldrig vet vilken fråga man får gör det alltid spännande, säger handläggaren Lena Ståbi.

Lena Ståbi säger att det har fått en hel del besökare som de har fått hjälpa, men att de gärna ser att fler får information om att de finns och att fler besöker dem.

– Första året på servicekontoret har varit väldigt lärorikt jag lär mig något nytt varje dag. Fler och fler kunder hittar oss och ju fler kunder vi kan hjälpa ju roligare är det, menar Lena Ståbi.

Sidan uppdaterad: 2024-05-08