Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

SITE Mobility

En smart, integrerad och bärkraftig gränsregion

SITE-regionen består av destinationerna Sälen, Idre, Trysil och Engerdal

Otroligt roligt att nu få jobba i ett gränsöverskridande projekt

Therese Nielsen, kommunikatör SITE

Therese Nielsen är nyanställd i Malung Sälens kommun som kommunikatör för Destination SITE.

– Tillsammans med min familj bor jag på Sollerön utanför Mora och antingen sitter jag på läktaren i ishallen och tittar på sonen som spelar hockey eller fotbollsmatcher i Norge dit vår äldsta son flyttat för att uppnå sin dröm att bli fotbollsproffs.

Jag är född och uppvuxen i Älvdalen och har hunnit med att jobba både i Sälen, Trysil och på Femundtunet i Engerdal under mina ungdomsår, jag vill påstå att jag känner till SITE området mycket väl.

Min familj är en blandning av Sverige och Norge, min mor är norsk och härstammar från Trysil och även min man. På jul äter vi bara norsk julmat, i frysen finns norsk älg och vid högtider bär jag bunad från Trysil.

Det är otroligt roligt att nu få jobba i ett gränsöverskridande projekt mellan Sverige och Norge.

Att bygga varumärken och kommunikation är det roligaste jag vet, att både få jobba med detaljer och jobba överskådligt med strategi. Jag har en utbildning inom journalistik och frilansat. Kommunikation är något jag alltid varit intresserad av, inte bara att nå ut med sitt budskap utan att nå fram och in hos den tänkta mottagaren. Att förstå ”what´s in it for me” för den person som tar emot information ser jag som A och O inom kommunikation.

Som kommunikatör i Destination SITE är min uppgift att ortsbefolkning, näringsliv och besökare skall känna till Destination SITE som varumärke, men framförallt att förmedla vad som görs i projektet. Mobilitet och näringslivsutveckling är fokus i projektomgång 4 och det är mycket på gång!

Under hösten kommer jag jobba bland annat med att uppdatera webb, sociala kanaler och skapa nyhetsbrev - så följ gärna Destination SITE på Facebook, LinkedIn eller Instagram för att se allt spännande som händer.

Vi som jobbar i SITE-projektet på svenska sidan: Frida Torsein, Tiina Ohlsson, Carina Sisell och Therese Nielsen.

Hållbar mobilitet med minskade utsläpp

Syftet med projektet är att utveckla hållbar mobilitet med effektmålet minskade klimatutsläpp, vilket bidrar till ett hållbart näringsliv och en mer hållbar SITE-region i takt med gjorda och kommande miljardinvesteringar och påföljande ökade besöksströmmar och transporter. Projektet är ett resultat av en förstudie inom mobilitet.

Mångmiljardinvesteringar

Här finns norra Europas största vinterdestinationer. Sedan 2010 har omfattande miljardinvesteringar gjorts i SITE-regionen, ytterligare 100 miljarder och en fördubbling av antalet besökare till närmare 15 miljoner gästnätter är planerade för de kommande 20 åren. Besökarnas klimatavtryck består till 80% av transporterna till/från och inom destinationerna.

Representerar 587 företag

Besöksnäringen är basnäringen i regionen och en tillväxt ger positiva effekter i övriga näringslivet samtidigt som resorna ökar klimatutsläpp. Projektet En smart, integrerad och bärkraftig gränsregion berör fyra kommuner och fyra destinationsbolag vilka representerar 587 företag.

Projektets inriktning på att utveckla hållbar mobilitet bidrar till Dalastrategins position för ett klimatsmart Dalarna ”Med nya tekniker och tankesätt är Dalarna en förebild i arbetet för en mer hållbar mobilitet.”

Kontakt

Sidan uppdaterad: 2024-03-22