Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Stöd vid våld i nära relationer

Våld är varje handling riktad mot en annan person, som genom att denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från att göra något den vill.

Kommunens strategi mot våld i nära relationer Pdf, 504.9 kB.

Du får hjälp av oss

Socialtjänsten erbjuder stöd i form av samtal, rådgivning och praktisk hjälp i för att hjälpa dig att förändra situationen. Vi kan också hjälpa dig med att vid behov få ett skyddat boende.

Socialtjänsten kan hjälpa dig med:

  • Rådgivning och stöd
  • Ekonomisk hjälp
  • Skyddat boende
  • Stöd till barn
  • Stöd till våldsutövare

Kontakter

Om du behöver hjälp eller stöd är du välkommen att kontakta individ och familjeomsorgens reception och be att få prata med mottagningssekreterare vuxen.

Individ och familjeomsorgens reception
Tel. 0280-188 17, (socialkontorets växel)
Besöksadress:
Thorolfsvägen 1 G, Malung

Du får hjälp av familjerådgivningen

I Mora, Orsa, Malung-Sälen och Älvdalens kommuner kan vi erbjuda en öppen insats till personer utsatta för våld i nära relation, till personer som utövar våld samt till barn som bevittnat våld mellan närstående genom Familjefrid. All kontakt med Familjefrid är kostnadsfri och vi för inga journaler.

Familjerådgivningen

Oavsett om du är utsatt för våld eller utövar det själv når du oss på samma telefonnummer: 0250-271 00.
Om du kommer till en telefonsvarare, tala in ett meddelande så ringer vi upp så fort vi kan.

Det går även att skicka ett e-postmeddelande till familjefrid@mora.se.

Övriga kontaktvägar

Kvinnofridslinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (020-50 50 50) är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa.

Barnahus i Dalarna Länk till annan webbplats. är en samverkan mellan flera myndigheter, där målet är att erbjuda barn, som varit utsatta för våldsbrott i nära relationer och sexualbrott oavsett relation, ett omhändertagande som är anpassat utifrån barnets behov. Barnahus kan också lämna rådgivning kring dessa frågor.

Länk till Akut hjälp för kontakt med Kvinnojouren eller Polisen.

Sidan uppdaterad: 2024-03-11