Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Malungs vårdhem

Malungs Vårdhem är beläget i centrala Malung och består av tre avdelningar; Rönnebo, Granebo och Avdelning A.

Avdelningar

Granebo och Rönnebo är ett äldreboende som består av 14 platser vardera.

Avdelning A är en korttidsavdelning med 15 platser och där finns enkelrum och flersalar.

Har man beviljats växelvård bor man växelvis hemma och på avdelning med förbestämda intervall, vanligtvis gäller tvåveckorsperioder. Platserna på Rönnebo är fördelade på två dubbelrum. Bytesdagar är måndagar man kommer till avdelningen klockan 14:00. Hemgång sker klockan 10:00.

Bra att veta

Alla avdelningar erbjuds aktiviteter varje vecka. Exempel på detta kan vara bingo, sång och musik. Tre dagar i veckan under förmiddagar finns en kaffehörna som är öppen för alla brukare. Under hela året uppmärksammar vi högtidsdagar med olika påhitt. Utöver de schemalagda aktiviteterna erbjuds även samtal och tid för samvaro, tidningsläsning, pussel och spel med mera.

Vi erbjuder fotvård och frisör var 8:e vecka, betalning sker via faktura till aktuell utförare.

Det finns sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden i tjänst dygnet runt. Rehab personal, arbetsterapeuter, sjukgymnaster samt rehab assistent finns i huset dagligen. Rond med läkare sker en till två dagar i veckan.

Vi arbetar med genomförandeplaner för att tillgodose behoven hos våra brukare. Alla som vistas hos oss har en kontaktman, dennes uppgift är att samordna, representera och vara behjälplig att skapa kontakter med brukaren och dennnes närstående samt vara kontaktlänk mot övriga omvärlden.

För att underlätta i vårt dagliga jobb är det viktigt att brukare som kommer till vår avdelning har tillgång till flera ombyten av kläder, bra skor, hygienartiklar, hjälpmedel, inkontinenshjälpmedel och annat som kan tänkas behövas.

Pengar och värdesaker tar vi inte ansvar för, det är bra om det finns lite kontanter, max 500 kr. Låsbara skåp finns på rummet för inlåsning av värdesaker.

Vi strävar efter en bra och god kontakt med anhöriga och ser gärna att ni kommer till oss i personalen om ni har frågor eller funderingar.

Besöka boende

Vill du besöka brukare som är boende på flerbäddsrum på avd A eller Rönnebo, har vi besökstid klockan 11.00-18.30. För allas trivsel ser vi att tiderna respekteras. Utöver besökstiderna finns möjlighet att träffa brukaren i vårt gemensamhetsutrymme Vinterträdgården.

Närstående till brukare som bor i eget rum är välkomna alla tider på dygnet.

Vid besök tänk på våra allergiker, använd inte starka dofter.

Husdjur/hundar

På grund av lagstiftning och de hygienregler vi följer, är husdjur/hundar inte välkomna mer än om de vid besök vistas i eget boende på Rönnebo och Granebo. Ansvarig för hunden är alltid ägaren eller den person som har djuret med sig till oss.

Kontakt

 • Besöksadress: Dalagatan 9, 782 30 Malung

  Jessika Johansson
  enhetschef
  tel. 0280-184 58
  jessika.johansson@malung-salen.se

  Sjuksköterska Granebo-Rönnebo:
  tel. 0280-184 60

  Sjuksköterska Avd A:
  tel.nr 0280-184 61

Sidan uppdaterad: 2024-03-26