Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Workshop om bostadsfrågor

Kommunledning, förtroendevalda, förvaltningschefer, näringsliv, Visit Dalarna och Kairos Future träffades idag för att diskutera frågor kring bostadsförsörjning för vår kommun.

Kairos Future, som bl.a. arbetar med omvärldsanalyser, inledde med att ge en övergripande föredragning om flytt- och boendebeteenden samt vad som påverkar dessa.

Kommunens arbetsgrupp presenterade hur man hittills arbetat med bostadsförsörjningsprogrammet samt identifierade behov och förutsättningar (t.ex. befolkningsutveckling, Malungshems bostadsbestånd, behov för äldre, kommunens markinnehav).

En del av workshopen var även att näringslivet i kommunen fick ge sina perspektiv på bostadsfrågorna samt läget på bostadsmarknaden i kommunen. Här deltog Roberto Malek från Företagarna Malung-Lima-Sälen samt Anders Bjernulf på Destination Sälenfjällen.

Per-Anders Östby på Kairos Future, som bl.a. arbetar med omvärldsanalyser, inledde med att ge en övergripande föredragning om flytt- och boendebeteenden.

Sidan uppdaterad: 2022-11-08

Fler nyheter

  1. 2 maj 2024

    Sök sommarjobb som ger dig inblick i arbetslivet och värdefull erfarenhet inför framtiden. Vi förlänger ansökningstiden till 5 maj!

  2. 2 maj 2024

    Ett grönt färgämne har tillsats i kommunens fjärrvärmevatten för att lokalisera läckage. Det gröna ämnet heter pyranin och är helt ofarligt och liv...

  3. 29 april 2024

    Under sommaren kommer vi tillsammans med Malungshem och VAMAS, upphandla ramavtal gällande vinterväghållning. Vi bjuder in till möte för att få in...