Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Ny plattform för lokala matvaror lanseras – SITE-kommunerna först i Sverige

Carina Sisell, delprojektledare SITE samt Mattias Norberg och Mattias Bergman på Sälen Choklad.

Ny digital mobilitetstjänst för lokala matvaror lanseras nu; Skandinavisk Måltidsupplevelse i samarbete med Freelway.

Samordnande och delade transporter

Genom beställningslösningen som Freelway erbjuder kommer transporter bli mer hållbara och smidigare genom samordnade och delade, redan befintliga transporter. På så sätt ska restaurangerna och butikerna i Sälen och Idre kunna erbjuda besökare och invånare ett större utbud av lokalproducerade mat och dryckesvaror. Detta är något som både besökare i SITE-området och hela Sverige ger uttryck för vid undersökningar.

Först ut i både Sverige och Norge

– Den här innovativa digitala tjänsten kommer revolutionera hur mat- och dryckesprodukter från lokala producenter enkelt kan beställa och levereras tillsammans till restauranger och butiker i Malung-Sälen och Älvdalens kommun. Den här tjänsten är helt ny och SITE-kommunerna* är först ut att använda i både Sverige och Norge, säger Carina Sisell, delprojektledare SITE Destination.

Tio lokala mat och dryckesleverantörer finns att handla från i webbutiken: Liura, Sälen Choklad, Grövelsjöns Fjällbageri, Renbiten, Sälens Fjällbryggeri, Rönnings gårdsbutik, Idre Ren, Hansjö Mejeri, Mora Musteri och Solsyran.

– De butiker och restauranger som önskar tillgång till webbhandeln är välkomna att kontakta mig för att snabbt komma i gång och kunna handla från lokala producenter, säger Carina Sisell: carina.sisell@malung-salen.se

*SITE-regionen består av destinationerna Sälen, Idre, Trysil och Engerdal.

Sidan uppdaterad: 2024-06-25

Fler nyheter

  1. 21 juli 2024

    Antal betalande besökare till danserna på Orrskogen ökade under årets dansvecka med 1038 personer (+3 %) jämfört med 2023.

  2. 18 juli 2024

    Vi behöver en ny vigselförrättare i Malung-Sälen.

  3. 27 juni 2024

    Nu är snabbladdaren vid E45 i Öje, strax norr om Malung på plats.