Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

M och S styr Malung-Sälen 2022-2026

Idag gick politikerna ut med vilka som ska styra Malung-Sälen den kommande mandatperioden och det blir Moderaterna och Socialdemokraterna.

– Det här var det mest hållbara alternativet och ambitionen var att få till en stabil majoritet. I slutändan handlar det ju om att kunna utveckla kommunen på bästa sätt, säger Mikael Östling (M).

Han tillträder som kommunalråd vid årsskiftet tillsammans med Hans Unander (S) som dessutom fortsätter som kommunstyrelsens ordförande kommande mandatperiod.

– Vi har ju en positiv utveckling i kommunen med låg arbetslöshet, bra företagsklimat med mera. Det är nu viktigt att inte tappa fart och att vi får ett bra samarbete tillsammans med moderaterna, säger Hans Unander (S).

Tidslinjen för tillsättningsprocessen.

Sidan uppdaterad: 2022-10-04

Fler nyheter

  1. 26 april 2024

    KSAU har nu beslutat att det ska vara tillåtet att elda ris och annat trädgårdsavfall på tomten i Malung-Sälens kommun.

  2. 26 april 2024

    Vi söker en naturligt trygg och engagerad ledare som vill ta yttersta ansvar för såväl strategiska som operativa frågor samt leda vår verksamhet oc...

  3. 22 april 2024

    Kommunfullmäktige har beslutat att arrendera ut Malungs camping som idag drivs av kommunala bolaget Malung-Sälen Turism AB.