Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Fler elbilsladdare längs rv 66

Kommunen har tillsammans med Destination Sälenfjällen och dalakommunerna längs rv 66 påbörjat ett arbete för att utöka antalet elbilsladdare.

Kartan här ovan illustrerar hur det ser ut i nuläget i Malung-Sälen samt kommunerna Vansbro, Gagnef, Ludvika och Smedjebacken. Utvecklingen går snabbt framåt och aktörerna arbetar aktivt för att stärka laddinfrastrukturen längs sträckan.

– Vi behöver se till att det finns en bra laddinfrastruktur upp till området. Det kommer bara explodera, det är bara en tidsfråga innan det är ett måste för oss, säger Hans Unander kommunalråd (S) .

Sidan uppdaterad: 2022-04-21

Fler nyheter

  1. 3 maj 2024

    Flödet i Västerdalälven ökar och bedöms kulminera under slutet av veckan, alternativt i början på nästa. Denna gång bedöms vattenflödet bli högre ä...

  2. 2 maj 2024

    Sök sommarjobb som ger dig inblick i arbetslivet och värdefull erfarenhet inför framtiden. Vi förlänger ansökningstiden till 5 maj!

  3. 2 maj 2024

    Ett grönt färgämne har tillsats i kommunens fjärrvärmevatten för att lokalisera läckage. Det gröna ämnet heter pyranin och är helt ofarligt och liv...