Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Företagsbesök på Hagagården

Anna Johnsson, Karin Nyström, Berit Bergqvist, Hans Unander (S) och Hanna Ivarsson.

För tre år sen flyttade Hagagården till större lokaler vilket blev ett stort lyft.

Det har återigen blivit dags för kommunstyrelsens ordförande Hans Unander (S) att besöka ett företag i kommunen. Syftet med företagsbesöken är bl.a. att höra vilka framtidsvisioner, planer och utmaningar de har framför sig samt att företagen får möjlighet att ge signaler och medskick till politiken.

Nästan bara egenföretagare

Idag inrymmer Hagagården fotvårdsterapeuter, frisör och klädbutik. Alla utom butikschef Karin Nyström är egna företagare och hyr lokal i Hagagården.

– Vi har verkligen fyllt upp alla utrymmen här och lite till, säger ägaren Anna "SPK" Johnsson som också berättar att omsättningen ökat efter flytten till "gamla dagcenter" i Malung.

Berit Bergqvist ger fotvård till Bengt Albertsson. "Sånt här ska man unna sig" tycker han.

– Våra kunder värderar servicen vi erbjuder här i butiken. Man får t.ex. låna hem kläder och prova i lugn och ro och sånt uppskattas, menar Anna som också berättar att hon märker att många kunder börjar komma tillbaka efter fjolårets utmaningar med höga elräkningar m.m.

Större utbud av badkläder

Nu ser man väldigt positivt på framtiden och det har blivit dags att utöka utbudet av badkläder inför att nya simhallen öppnar i höst.

– Vi tror att behovet av badkläder kommer öka i samband med att vi äntligen kommer ha en simhall igen, säger butikschef Karin Nyström.

– Vi har ett bra företagsklimat i kommunen. Självklart måste vi ha en framtidstro i bygden och ha saker att göra, men samtidigt är det ju ett osäkert världsläge och saker kan hända, säger Anna.

– Jag tror också att det är väldigt viktigt att kommunen fortsätter lyfta fram det positiva som händer i Malung-Sälen, fortsätter hon.

Modevisningar och kundkvällar

Modevisningarna som arrangeras på Sankt Olof Hotell & Krog några gånger per år är roliga att arrangera och brukar uppskattas av besökarna. Nästa går av stapeln 8 maj och förberedelserna inför den har börjat.

Hagagården brukar också bjudas in till kundkvällar med olika föreningar, bl.a. PRO och husmodersföreningen för visning av kläder.

Under dagens företagsbesök fick även Hans Unander frågor kring vad som är på gång i kommunen och vad som händer på garveriområdet vid älven i Malung.

– Det är alltid kul att åka ut på såna här besök och träffa företagare i kommunen, särskilt när de har så här positiv syn på framtiden som de har på Hagagården, säger Hans Unander.

Ulrika Åkergren och Anna SPK ger medskick till Hans Unander.

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.