Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Företagsbesök på Hundfjällets restauranger

Hans Unander (S) och kommunchef Christina Holback hälsar på Christer Ahlén vid träkolsgrillen.

Christer Ahlén har tillsammans med sin bror Niklas varit i restaurangbranschen hela livet och har varit verksamma i Sälen på olika sätt i drygt 40 år.

Bröderna Ahlén grundade sitt familjeföretag 1992 och genom åren har de utvecklat flera hotell- och restaurangkoncept.

– Jag har faktiskt gått på Orrskogens restaurangskola i Malung en gång i tiden och nu har vi varit verksamma i Sälen på olika sätt i ungefär 40 år, berättar Christer Ahlén.

– Det har varit full fart hela tiden, men jag har också fått uppleva tre lågkonjunkturer genom årensom vi har tagit oss igenom.

Full fart på Fompes träkolsgrill som ligger mellan hotellet och skidbacken på Hundfjället. – Det är kul att vara mitt i smeten, säger Christer.

Hundfjällets Restauranger har 33 anställda under säsongen och efter att det stora hotellet Skistar Lodge öppnade på Hundfjället har det blivit mer folk på området.

– Malung-Sälens kommun är faktiskt jäkligt bra. Det är en dynamiskt avlång kommun och jag är helnöjd med att bo och verka här. Det har alltid funnits jobb i området, det händer mycket och vi har otroligt fin natur, säger Christer.

Har ni något medskick till kommunen? Vad kan vi jobba mer på?

– Jag kommer inte på nåt på rak arm. Jag har väl inte så mycket att klaga på då, säger Christer och skrattar.

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 21 juli 2024

    Antal betalande besökare till danserna på Orrskogen ökade under årets dansvecka med 1038 personer (+3 %) jämfört med 2023.

  2. 18 juli 2024

    Vi behöver en ny vigselförrättare i Malung-Sälen.

  3. 27 juni 2024

    Nu är snabbladdaren vid E45 i Öje, strax norr om Malung på plats.