Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Företagsbesök med Svenskt Näringsliv

Hans Unander (S) och Henrik Navjord besökte Prinoth i Lima här med sälj- och marknadschef Lars Andreasen och verksamhetsansvarig Fredrik Larsson.

Svenskt Näringsliv och Hans Unander (S) gjorde tre företagsbesök under torsdagen; Bios, Installationsgruppen och Prinoth.

Svenskt Näringslivs regionchef i Dalarna Henrik Navjord mötte i torsdags upp kommunstyrelsens ordförande Hans Unander för att tillsammans besöka tre företag i kommunen.

Bengt Cervin och Per Westerlund på Bios.

De började på Bios i Malung som säljer fiske- och fritidsutrustning. Från att ha varit renodlade distributörer, står idag egna varumärken för 65 % av försäljningen och växer.

Efter det besöktes Jonas Lundberg på Installationsgruppen i Malung. Trenden med energieffektivisering är stark och bolaget sysselsätter 30 personer i Malung.

Jonas Lundberg på Installationsgruppen i Malung som sysselsätter 30 personer.

Till sist åkte Hans och Henrik norrut för ett besök hos Prinoths Sverigekontor i Lima där Sverigekontoret ligger. som bl.a. säljer pistmaskiner.

- De här besöken idag bekräftar min bild av det goda företagsklimatet i kommunen. Det är en stark vi-känsla och tydligt att kommunledning är direkt mottagliga och nåbara för företagen när de behöver kontakt och noga med att vara ute och fråga hur företagen har det och vad de behöver och om kommunen kan göra något. En företagskultur som byggs upp helt enkelt både inom kommunen och i relationen med näringslivet, säger Henrik Navjord.

- Det är alltid intressant och roligt att åka ut och träffa de här värdefulla företagen som sysselsätter många medarbetare och sätter oss som kommun på kartan, säger Hans Unander (S).

Företagen har liknande utmaningar med kompetensförsörjningen, infrastrukturen med önskad tågtrafik och fler boenden till de som jobbar i företagen.

- Jag tror att vi kan få till kompetensförsörjningen genom att visa att vi är en bra arbetsgivare som har roligt på jobbet, säger Fredrik Larsson.

Sidan uppdaterad: 2023-01-20

Fler nyheter

  1. 2 juni 2023

    Nu har kommunen skickat in ansökningshandlingarna för tillståndet till saneringen till Mark- och miljödomstolen i Nacka.

  2. 31 maj 2023

    Just nu är ett gäng amerikaner i Malung för att spela in Allt för Sverige och bl.a. följer de med epa-ungdomarna som arbetar i hemtjänsten.

  3. 30 maj 2023

    Länsstyrelsen genomför naturvårdsbränning i Haftahedarna söder om Äppelbo onsdagen den 31 maj.