Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Stipendier

Jenny Höglund från Lima studerade ett år på college i USA tack vare Otto och Karolina Larsons stipendie.

Jenny Höglund från Lima studerade ett år i USA tack vare Otto och Karolina Larsons stipendiefond.

Otto och Karolina Larsons stipendiefond

Vill du studera på college i USA? Då kan du söka stipendium ur Otto och Karolina Larsons stipendiefond som bekostar avgiften för två terminers studier och boende vid Alexandria Technical College i Minnesota, USA.

Otto och Karolina Larsons stipendiefond erbjuder ett stipendium för eftergymnasiala studier vid Alexandria Technical College i Minnesota, USA. Stipendiet bekostar avgifter för två terminers studier och boende. Två terminer med godkänt studieresultat ger förtur vid eventuell ansökan om ytterligare två terminers studier. Enligt donatorn ska stipendiet erbjudas ungdomar från Dalarnas län med förtur för elever från Lima socken i Malung-Sälens kommun.

I nuläget är det inte möjligt att ansöka om stipendiet. Datum för kommande ansökningstillfälle meddelas av Region Dalarna.

Jenny Höglund på sin examensdag.

Superbra upplevelse

Jenny Höglund från Lima studerade Business Management i Alexandria i ett år tack vare det här stipendiet för snart tio år sedan.

– Det var en superbra upplevelse och jag hade inte kunnat gör det här utan stipendet, så det är jag jätteglad för, säger Jenny.

– Det var relativt enkla studier då man inte kunde jobba samtidigt och endast fokusera på studier och för min del träning.

Bakgrund

Inez Larson Pulver (1915-2002) föddes i Nelson, Minnesota av Otto och Karolina Larson som hade utvandrat från Lima i Västerdalarna. Efter studierna arbetade Inez under stor del av sitt yrkesliv för den amerikanska utrikesförvaltningen i såväl USA som på andra platser i världen.

Inez gjorde genom åren många resor till föräldrarnas födelsebygd i Lima. Till minne av föräldrarna Otto och Karolina (Eriksson) Larson, som enligt Inez aldrig gavs möjlighet till egna studier, instiftade hon detta stipendium.

Enligt Inez Larson Pulvers sista vilja ska stipendiet erbjudas till ungdomar i Dalarna med förtur för elever från Lima socken i Malung/Sälens kommun.

Bilden nere till höger visar Inez Larson Pulver vid ett av sina många besök i Lima. Foto: Gudmunds Inge Persson.

Sidan uppdaterad: 2023-03-03