• Kontakt

Folkomröstningen föreslås hållas 27 sept 2020

2020-06-02

Kommunfullmäktige i Malung-Sälen beslutade den 7 april att folkomröstningen om vindkraft på Ripfjället skulle skjutas fram på grund av den rådande situationen med coronaviruset.
Valnämnden fick då i uppdrag att bevaka hur läget kring smittspridningen förändrades och föreslå ett nytt folkomröstningsdatum på fullmäktigemötet den 22 juni.

Majoriteten i kommunen (S, C och L) har nu beslutat att föreslå till fullmäktige den 22 juni att folkomröstningen ska hållas den 27 september 2020.
- Vår bedömning är att coronasituationen inte kommer att ändras inom åskådlig tid och därför vill vi nu arbeta fram en lösning för att kunna arrangera folkomröstningen den 27 september.

- Fullmäktige har tidigare bestämt att en kommunal folkomröstning skall hållas, så det ska vi givetvis göra så snart som möjligt, men samtidigt ska vi självklart genomföra det här på ett säkert sätt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

- Vi uppmanar alla att använda sin demokratiska rätt att tycka till i den här frågan och rösta. Oavsett om man går till en vallokal eller röstar via ett ombud så ska alla, även personer som tillhör riskgrupp, ha möjlighet att rösta på ett säkert sätt.

Hans Unander (S)
Pär Kindlund (C)
Thomas Ericsson (L)

Sidan uppdaterad 2020-06-02 av