Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Sök skolskjuts till skolstarten i höst

E-tjänsten för att ansöka om skolskjuts till läsåret 2024/2025 har öppnat.

Alla elever som har rätt till skolskjuts i grundskolan, med undantag för elever i anpassad grundskola, ska ansöka en gång per läsår. Elev i anpassad grundskola ska också söka skolskjuts varje läsår men de kan inte ansöka i e-tjänsten utan måste söka med pappersansökan som finns på skolexpeditionen på respektive skola.

Förändras förutsättningar under skolåret, till exempel på grund av flytt och/eller byte av skola, ska en ny ansökan göras.

Informationen som skickas in i tjänsten används för ett automatiserat beslut

Vårdnadshavare till elever som har rätt till skolskjuts i grundskolan, med undantag för elever i anpassad grundskola, ska ansöka en gång per läsår. Förändras förutsättningarna under skolåret, till exempel på grund av flytt och/eller byte av skola, ska en ny ansökan göras.

Familjehemsplacerade elever, elever med tillfälligt personnummer och du som inte har möjlighet att ansöka digitalt hänvisas tills vidare att ansöka via blankett som finns att få via expeditionen på elevens skola.

Ansökan för kommande läsår

Ansökan ska göras under perioden vecka 10-12 för att vara säker på att beslut om skolskjuts är klart till läsårets start i augusti. Det går att ansöka om skolskjuts under hela året, men handläggningstiden kan bli något längre för ansökan inkommen utanför ansökningsperioden.

Är ni två vårdnadshavare behöver du ange kontaktuppgifter till den andra vårdnadshavaren (e-post eller mobiltelefonnummer). Den andra vårdnadshavare behöver gå in i e-tjänsten och signera med sitt BankID.

Du kan läsa mer om skolskjuts och våra regler på vår webbsida, malung-salen.se/skolskjuts Länk till annan webbplats..

Automatiserade beslut

Beslutet fattas på teknisk väg utifrån gällande skollag och skolskjutsreglemente med tillhörande bilaga. Vissa ansökningar hanteras manuellt av skolskjutshandläggare.

Dalatrafiks tidtabeller Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Synpunkter/Önskemål hållplats m.m. hänvisas till kundservice@dalatrafik.se eller 0771-959595

Kontakt

Frågor gällande skolskjuts
skolskjuts@malung-salen.se

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 15 april 2024

    Trädgårdsavfall får inte längre eldas hemma på tomten, men möjlighet att anordna offentlig majbrasa finns fortfarande.

  2. 11 april 2024

    Motocrossåkaren Lasse Ingvarsson som tävlat i 60 år och fortfarande är med i världseliten får kommunens idrottspris 2024.

  3. 10 april 2024

    En omfattande vårflod är i antågande i Dalarna, med förväntat högre vattenflöden än vanligt.