Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Tyngsjö utbildas till resursgrupp

Tyngsjöbor har utbildats för att kunna stärka upp kommunen vid en kris.

Nu i mars genomfördes Civilförsvarsförbundets grundutbildning för Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Tyngsjö. Man utbildas i första hjälpen, hjärt- och lungräddning, att möta människor i kris, att organisera spontanfrivilliga samt i livsmedelskunskap.

FRG finns till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen eller vid andra behov kallas in av kommunen vid en kris.

Tyngsjö är en liten ort i södra kommundelen, men engagemanget i byn är stort och nu är många Tyngsjöbor redo att stärka upp kommunen vid en kris.

Om FRG

Frivilliga Resursgruppen finns till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas vid en större samhällsstörning.

Det finns många olika kriser som vårt samhälle kan utsättas för. Vattenbrist, stora bränder och smittspridning påverkar flera viktiga samhällsfunktioner och behovet av förstärkningsresurser blir stort. Då är det tryggt att ha en frivillig resursgrupp som är lokalt förankrad och som med kort varsel kan aktiveras för att avlasta kommunerna.

FRG kan bland annat hjälpa till med

 • utrymning
 • informationsspridning
 • hantering av nödvatten

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

 1. 21 juli 2024

  Antal betalande besökare till danserna på Orrskogen ökade under årets dansvecka med 1038 personer (+3 %) jämfört med 2023.

 2. 18 juli 2024

  Vi behöver en ny vigselförrättare i Malung-Sälen.

 3. 27 juni 2024

  Nu är snabbladdaren vid E45 i Öje, strax norr om Malung på plats.