Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Tyngsjö utbildas till resursgrupp

Tyngsjöbor har utbildats för att kunna stärka upp kommunen vid en kris.

Nu i mars genomfördes Civilförsvarsförbundets grundutbildning för Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Tyngsjö. Man utbildas i första hjälpen, hjärt- och lungräddning, att möta människor i kris, att organisera spontanfrivilliga samt i livsmedelskunskap.

FRG finns till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen eller vid andra behov kallas in av kommunen vid en kris.

Tyngsjö är en liten ort i södra kommundelen, men engagemanget i byn är stort och nu är många Tyngsjöbor redo att stärka upp kommunen vid en kris.

Om FRG

Frivilliga Resursgruppen finns till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas vid en större samhällsstörning.

Det finns många olika kriser som vårt samhälle kan utsättas för. Vattenbrist, stora bränder och smittspridning påverkar flera viktiga samhällsfunktioner och behovet av förstärkningsresurser blir stort. Då är det tryggt att ha en frivillig resursgrupp som är lokalt förankrad och som med kort varsel kan aktiveras för att avlasta kommunerna.

FRG kan bland annat hjälpa till med

 • utrymning
 • informationsspridning
 • hantering av nödvatten

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

 1. 22 april 2024

  Kommunfullmäktige har beslutat att arrendera ut Malungs camping som idag drivs av kommunala bolaget Malung-Sälen Turism AB.

 2. 15 april 2024

  Trädgårdsavfall får inte längre eldas hemma på tomten, men möjlighet att anordna offentlig majbrasa finns fortfarande.

 3. 11 april 2024

  Motocrossåkaren Lasse Ingvarsson som tävlat i 60 år och fortfarande är med i världseliten får kommunens idrottspris 2024.