Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Malung-Sälen ny medlem i Mälardalsrådet

Hans Unander (S) och Jens Sjöström (S), investeringsregionråd Region Stockholm och ordförande Mälardalsrådet.

Kommunen är nu med i plattformen för strategisk samverkan inom bland annat kompetensförsörjning och infrastrukturutveckling.

Mälardalsrådet arbetar med storregionala utvecklingsfrågor inom bland annat infrastrukturutveckling och kompetensförsörjning.

I ansökan skrev Malung-Sälen att kommunen vill stärka samarbetet med Mälardalen och ingå i Mälardalsrådets arbete för en sammanhållen arbetsmarknads-, utbildnings-, bostads- och transportregion.

– Vi är tacksamma och glada för att vi nu har blivit associerad medlem i Mälardalsrådet. Vi tror att vi kan tillföra och hitta gemensamma frågor som driver Sveriges infrastruktur framåt, säger Hans Unander (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi ser ju att allt fler i Stockholm-Mälarregionen väljer att vistas i vårt område är det väldigt viktigt att kommunikationerna och resmöjligheterna fungerar bra, t.ex. bred laddinfrastruktur, bra vägar och på sikt järnväg till Sälenfjällen. Det här ger oss möjlighet att ytterligare stärka banden mellan Dalarna och Stockholm-Mälarregionen, säger Hans Unander.

Kompetensförsörjning med bättre matchning på arbetsmarknaden

– Styrkan i Mälardalsrådet är att vi kan gå samman över kommun- och länsgränserna och driva gemensamma frågor som påverkar oss alla. Det handlar bland annat om en starkare infrastruktur och kompetensförsörjning som främjar en bättre matchning på arbetsmarknaden, säger Jens Sjöström (S), investeringsregionråd Region Stockholm och ordförande Mälardalsrådet.

– Stockholm-Mälarregionen växer med fler som pendlar till jobb och studier mellan regionens olika delar. Vi välkomnar Malung-Sälen som ny associerad medlem.

Vad är Mälardalsrådet?

Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Mälardalsrådet driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur, kompetensförsörjning och internationella jämförelser.

Läs mer på www.malardalsradet.se Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Fler nyheter

  1. 15 april 2024

    Trädgårdsavfall får inte längre eldas hemma på tomten, men möjlighet att anordna offentlig majbrasa finns fortfarande.

  2. 11 april 2024

    Motocrossåkaren Lasse Ingvarsson som tävlat i 60 år och fortfarande är med i världseliten får kommunens idrottspris 2024.

  3. 10 april 2024

    En omfattande vårflod är i antågande i Dalarna, med förväntat högre vattenflöden än vanligt.