Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

AME-butiken fyller 10 år

Medarbetaren Annika Pettersson och föreståndare Pär Kindlund ser fram emot 10-årsjublileumet.

Det är nu tio år sen man slog upp portarna till AME-butiken i Malung.

Den kommunala verksamheten Komhall erbjuder stöd och möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet och nu är det tio år sedan man slog upp portarna till AME-butiken i Rosengrensfastigheten i Malung.

– Från att har startats upp i lite blygsam omfattning 2013 har verksamheten i second hand-butiken haft en mycket positiv utveckling, säger Pär Kindlund som har varit med sen starten.

AME-butiken i Malung har öppet på måndagar och onsdagar 10-15.

Vid öppningen klockan 10.00 brukar intresset vara stort och det bildas en kö vid entrén.

– Det är ju inte alla som varje dag har kö utanför butiken när man öppnar, säger Pär Kindlund.

I butiken finns bland annat möbler, inredning, byggmaterial, husgeråd, sportartiklar och mycket annat till lågt pris. Allt kommer från det som lämnats in på bodar vid kommunens återvinningsstationer i Sälen, Lima och Malung och man kan också lämna in saker vid butiken.

AME-butiken bidrar till ett hållbarhetstänk och cirkulär konsumtion, alltså att istället för att tillverka, köpa och kassera sakerna, skänks, lagas om det behövs och utnyttjar man dem så länge det går.

Återbruk har ju också blivit allt mer populärt de senaste åren. Facebookgruppen Återbruka mera! där man tipsar och inspirerar varann med återbruk med färdiga före- och efterbilder har idag över 413.000 medlemmar.

Sidan uppdaterad: 2023-03-10

Fler nyheter

  1. 29 mars 2023

    Sök sommarjobb som ger dig inblick i arbetslivet och värdefull erfarenhet inför framtiden.

  2. 24 mars 2023

    Norra Europas största vinterdestinationer får grönt ljus för fortsatt samarbetsprojekt med högskola, kommuner och destinationer kring hållbarhet oc...

  3. 23 mars 2023

    Sälen och Idre var först i Sverige med destinationscertifiering 2018 och efter en ny omgång 2021-2022 är vi nu återigen hållbarhetsmärkta.