Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Malungs statliga servicekontor

Sommaren 2018 invigdes ett nytt servicekontor i Malung, som en del av regeringens satsning på service i glesbygd.

- Vi har sett en tendens att det bara minskar på statlig närvaro i kommunen, och det här är ett sätt att vrida tillbaka. Att det är viktigt att vi som bor längre bort från större orter också har en möjlighet att få en statlig närvaro, sa kommunalrådet Hans Unander (S) då.

På kontoret, som ligger på övre plan i Polishuset i centrala Malung, kan man få information och hjälp med sina kontakter med Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten. Till exempel kan man få hjälp med att fylla i blanketter och ansökningar och få information om sina pågående ärenden.

– Det är ett givande jobb och man träffar människor från många olika kulturer och i livets alla skeden, variationen och att man aldrig vet vilken fråga man får gör det alltid spännande, säger Lena Ståbi.

Servicehandläggarna Lena Bertelsen och Lena Ståbi.

Nu har servicekontoret varit igång i drygt ett år och Lena Ståbi och Lena Bertelsen säger att det har fått en hel del besökare som de har fått hjälpa, men att de gärna ser att fler får information om att de finns och att fler besöker dem.

– Första året på servicekontoret har varit väldigt lärorikt jag lär mig något nytt varje dag. Fler och fler kunder hittar oss och ju fler kunder vi kan hjälpa ju roligare är det, menar Lena Ståbi.

Nu när Malung haft sitt servicekontor i drygt ett år, föreslår regeringen att fyra till ska öppna, bland annat ett i Vansbro och i Torsby.

Sidan uppdaterad 2019-09-17 av