Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Satsning på statligt servicekontor i Malung-Sälen

Regeringen meddelade i dag att den statliga närvaron runt om i Sverige ska öka och att tio nya servicekontor ska öppnas, varav ett i Malung-Sälens kommun. "Jag är mycket glad över beslutet om en ökad statlig närvaro i Malung-Sälens kommun", säger kommunalrådet Hans Unander.

Samlad statlig service

Regeringen satsar på en ökad statlig service genom tio nya servicekontor där Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket ger en samlad service. Ett av kontoren ska öppnas i Malung-Sälens kommun.

- Jag är mycket glad över det här beslutet. Äntligen en regering som vill att det ska finnas statlig närvaro även runt om i landet. Det har varit neddragningar sedan 1990-talet, men med dagens beslut ser vi förhoppningsvis ett glädjande trendbrott, säger Hans Unander, kommunalråd i Malung-Sälens kommun.

Regeringen ökar den statliga närvaron runt om i Sverige för att människor ska kunna leva, arbeta och driva företag oavsett var man bor i landet.

- Vår förhoppning är att servicekontoret placeras centralt i Malung. Enligt uppgifter handlar det till en början om två till tre nya jobb, säger Hans Unander.

Sidan uppdaterad 2017-12-05 av