Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

En av landets bästa skolkommuner

Malung-Sälens kommun hamnar på plats 30 i landet i Lärarförbundets rankning av Bästa skolkommun. En uppryckning med 54 placeringar jämfört med föregående år.

Stor andel elever får godkänt i alla ämnen

Lärarförbundet har för sextonde gången i rad publicerat sin ranking över landets bästa skolkommun. Malung-Sälens kommun placerar sig på plats 30 i landet, vilket är en rejäl uppryckning (54 placeringar) mot föregående år då kommunen hamnade på plats 84.

- Den insats som görs av allt från förskollärare, elevhälsan och pedagoger till förskolechefer och rektorer har bidragit till den här placeringen. En bra samverkan visar att vi utvecklas vilket bidragit till att placera oss bland landets främsta kommuner, säger Torbjörn Martinsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Lärarförbundets rankning jämför kommunernas utbildningsverksamhet och baseras på 13 kriterier, bland annat lärarlöner, lärartäthet, andel barn i förskolan, genomsnittligt meritvärde i årskurs 9, resurser till undervisningen och elevresultat.

När det exempelvis gäller andel barn med plats i förskolan placerar sig Malung-Sälens kommun på plats 14 i landet och på plats 29 då resurser till undervisningen jämförs. Kommunen hamnar på plats 10 i landet när det gäller den faktiska andelen elever i årskurs 9 som är godkända i alla ämnen.

Dokument

Ta del av undersökningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-10-06 av