Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Succé för hyllning av OS-tjejer

Det blev en hyllning av OS-tjejerna som de drygt 1200 unga och gamla som på lördagen besökte Orrskogen i Malung sent ska glömma.

Musik, tal och tårta

Besökarna kom med till fots, i bilar och bussar från hela vår avlånga kommun för att delta i uppvaktningen av de fyra OS-deltagarna: Jennie-Lee Burmansson, Elin Lundberg, Sofia Mabergs och Stina Nilsson.

Den röda mattan var utrullad och till publikens jubel och ungdomarnas viftande av ballonger tog de fyra tjejerna sig fram genom publikhavet för att på scen utfrågas av proffsige konferenciern Kjell-Erik Kristiansen.

Landshövding Ylva Thörn lyfte i sitt tacktal fram vilka goda förebilder OS-tjejerna är för oss alla och överlämnade bland annat en Dalahäst. Kommunalrådet Hans Unander poängterade det rika föreningslivet i kommunen, de engagerade ledarna och föräldrarna och påpekade, till mångas skratt, att kommunens Dalahäst som överlämnades var ”större”.

Publiken bjöds också på ett mycket uppskattat framträdande av artisten Thomas Stenström. Johan Eriksson från Malungsfors hade dagen till ära specialskrivit en låt till OS-deltagarna vilken backades upp av tre bedårande dansande unga damer. Och Carina Malmen lyckades med sin Stina-låt få besökarna att staka och forma hjärtan i refrängen.

Även moderklubbarna (Malungs IF, Malungs CK och Sälens IF) äntrade scenen och framförde sitt tack till Jennie-Lee, Elin, Sofia och Stina.

Och som utlovats bjöds det därefter på stort tårtkalas. Det blev även lite tårta över som transporterades till äldreboendena runt om i kommun.

Malung-Sälens kommun vill passa på att tacka alla besökare, klubbarna och alla medverkande för en minnesvärd uppvaktning av våra fantastiska tjejer!

Foto: Timea Hedlund.

Sidan uppdaterad 2018-05-05 av