• Kontakt

SM-guld till Malung-Sälen i Ung Företagsamhet

2021-02-01

ECObox UF från Malung-Sälens Gymnasieskola blev årets första SM-guldmedaljörer i Ung Företagsamhet när vinnaren för Sveriges bästa webbsajt presenterades förra veckan.

Under rådande pandemi har det blivit än viktigare att kunna marknadsföra sigoch sälja via digitala kanaler och där är UF-företaget från Malung-Sälen bäst i Sverige.

Ung Företagsamhets första nationella tävling är nu avgjord och direktblev det ett SM-guld till Dalarna och Malung-Sälen. ECObox UF drivs av Sanna Ljungberg och Wilma Ehnlund som går på Malung-Sälens Gymnasieskola.

I tävlingen, som riktar sig till alla UF-företag i landet, bedöms bland annat försäljningsstrategi och framtida planer. ECObox UF säljer miljövänliga kartonger för takeaway-mat gjorda av restprodukter från sockerrör och majs.

- Vi är starka i Dalarna och är vana att vinna priser men det är lika kul varje gång. Och det visar styrkan hos våra unga entreprenörer, säger Thomas Agneteg som är regionchef för Ung Företagsamhet.

Dalamästerskapen i Ung Företagsamhet avgörs i mars och övriga SM-tävlingar i maj. Tävlingen ”Sveriges bästa webbsajt” är ny för i år så dalaföretaget blev historiska vinnare.

- Det har aldrig tidigare varit viktigare att vi rustar våra unga för arbetslivet och tänder gnistan att starta företag som det är just nu i spåren av pandemin. Därför är det extra kul att UF-företag från Dalarna utmärker sig, säger Thomas.

Den vinnande webbsajten: https://ecoboxuf.com.se/ Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2021-02-01 av