• Kontakt

Sälen storsatsar på sommarturism

2021-06-22

Trampoliner, SUP-brädor, höghöjdsbanor, padelbanor, zipline, trailcykling och crêperie med mycket mera - Sälenfjällen ska ha massor att erbjuda även på sommarhalvåret. Det ska finnas äventyr för hela familjen med start efter midsommar.

Fler och fler vill semestra i Sälen även på sommaren. Utbudet är nu stort och det finns alla möjliga aktiviteter för stora som små.

I Lindvallen kan man spela padel vid två nybygda utebanor med utsikt över fjällen, ta sig fram bland trädtopparna på höghöjdsbana eller zipline, eller testa olika former av cykel - pumptrack, trailled eller "skillsarea" förutom downhill och crosscountry som finns sedan tidigare. Om cykling är din grej finns det fantastiska cykelstigar i Rörbäcksnäs. 

Barnen kan hänga på Valle Kids Club, som utforskar naturen som lekplats för de lite äldre, och Teen Camp Bike, där ungdomar kan cykla och träffa nya vänner.

Är padel din nya favorithobby byggs de även på Högfjällshotellet, tillsammans med pumptrack och boulebanor.

I Kläppen finns ett nytt året runt-hopp med uppblåst landningskudde. Här kan man prova sitt första hopp eller experimentera med nya tricks. Det finns två nivåer på hoppet, en för nybörjare och en för elit. Utöver detta finns det en mini-ramp för skateboard, inlines och kickbikes. Vill man hänga och grilla finns det en grillplats med utsikt över det stora hoppet.

Ideella krafter har lagt ut 12 kilometer spång där behovet varit som störst efter vandringsleder. På dessa är det inga problem att både vandra och cykla på tre plankor i bredd. Virket är oimpregnerat av hänsyn till miljön.

Sälenstugan kommer att ha sommaröppet, och istället för after ski blir det "after bike". Målet är att Sälensugan ska bli Sälens bästa restaurang och bli omnämnda i White guide.

Fakta/Sälenfjällens sommarsäsong

Kläppen öppet: 20 juni–15 augusti.

Nyheter: året runt-hopp, railpark, trampoliner, miniramp, OCR-bana, hopptorn i Västerdalälven.

Skistar Sälen öppet: 25 juni–15 augusti.

Nyheter Lindvallen: padel, pumptrack, trailleder, höghöjdsbanor, ziplines och olika camp.

Högfjällshotellet öppet: 1 juli–22 augusti.

Nyheter: padel, boule, utomhusgym och pumptrack.

Stöten öppet: 28 juni–30 september.

Nyhet: Håller anläggningen öppet för första sommaren.

Destination Sälen, samlad sommaraktivitetsinfo: https://sommar.salen.se/ Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2021-06-22 av