• Kontakt

Nu hävs många restriktioner - men inte inom vården

2021-09-28

Den 29 september hävs flera pandemirestriktioner i samhället. Bland annat tas deltagartaken bort för offentliga tillställningar samt att en stegvis återgång till arbetsplatser införs.

Men dessa lättnader gäller inte inom vård och omsorg.

På våra vårdboenden i Malung-Sälens kommun ska vi fortsätta att vara restriktiva och fortsätta arbeta som vi tidigare har gjort. Smittspårning och provtagning kommer fortsatt att vara en viktig del i arbetet mot covid-19.

Vi välkomnar besökare till våra äldreboenden men man måste vara frisk, hålla avstånd och följa rekommendationerna på det enskilda boendet. Vi erbjuder/rekommenderar handsprit och munskydd till besökare. Personalen ska använda munskydd när de inte kan hålla avstånd till vårdtagarna eller varandra.

Uppmaningen från Folkhälsomyndigheten att vaccinera sig kvarstår och en hög vaccinationstäckning är den viktigaste förutsättningen för att senare kunna lyfta bort ytterligare restriktioner.

Ovaccinerade personer bör även i fortsättningen undvika folksamlingar. De bör även undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten:
Många restriktioner tas bort den 29 september >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-09-28 av