• Kontakt

Läraren Anna Martinsson nominerad till Guldäpplet

2021-09-01

En av lärarna som nominerats till det prestigefyllda priset Guldäpplet är Anna Martinsson på Malung-Sälens gymnasieskola. Anna är klassmentor, undervisar i svenska, film- och TV-kunskap och är skolans Google-administratör.

Anna Martinsson, förstelärare i digitalisering och didaktik kopplat till fjärrundervisning på Malung-Sälens gymnasieskola. Anna undervisar i huvudsak elever som går på skolans riksidrottsutbildningar i alpint, snowboard och freeski, elitsatsande ungdomar som är ofta på resande fot med juniorlandslag etc.

Då är det extra viktigt att undervisningen kompletteras med digitala stödfunktioner. Anna är nominerad bland annat för att dessa klasser under Annas ledning varit pionjärer i arbetet med att hela skolans undervisning blir mer tillgänglig och att digitala verktyg blir ett naturligt inslag i undervisningen på hela skolan.

Årets nominerade till lärarpriset Guldäpplet visar att digitaliseringen nu når skolan på bred front och berikar alla ämnen. Nytt för året är att så många nominerade är drivande i att ge hela skolan – alla elever och alla lärare – möjlighet att dra nytta av digitaliseringen.

Sidan uppdaterad 2021-09-01 av