Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Landshövding Ylva Thörn på besök

Under fredagen var landshövding Ylva Thörn i Malung-Sälens kommun och passade då på att besöka Lima besparingsskog och Lima Tvätten.

Företagsbesök i Lima

Landshövding Ylva Thörn håller sig kontinuerligt uppdaterad om vad som händer i kommunerna i Dalarna. Under fredagen besökte hon tillsammans med länsrådet Camilla Fagerberg Malung-Sälens kommun där hon togs emot av kommunalrådet Hans Unander och kommunchefen Olle Emanuelsson.

Dagen började med en allmän orientering om för kommunen aktuella frågor och därefter bar det iväg till Lima besparingsskog. På plats hälsade Börje Cedeskog och Per-Arne Oscarsson landshövdingen välkommen. De redogjorde för bakgrunden till besparingsskogarnas bildande och gav många exempel på hur besparingsskogen genom åren har engagerat sig i olika projekt till glädje för de boende i Lima.

Lunchen avnjöts på restaurang Sixten Jernberg innan det var dags för ett besök på Lima Tvätten där Hans Andersson guidade runt på tvätteriet. Ett familjeägt tvätteri som genom hårt arbete kommit att bli ledande inom många områden.

- Det har varit en bra dag. Ylva Thörn är både nyfiken och intresserad, så det var roligt att kunna ta med henne på ett besök i Lima och visa upp några av de företag vi har all anledning till att vara stolta över i vår kommun, säger Hans Unander.

Landshövdingen besökte bland annat Lima besparingsskog där Börje Cedeskog och Per-Arne Oscarsson berättade om olika projekt som besparingsskogen finansierat i Lima.

 

Lunchen serverades på restaurang Sixten Jernberg vid Limedsforsen. Landshövdingen passade även på att titta på utställningen om Jernberg.

 

Efter lunchen besökte landshövdingen Lima Tvätten där Hans Andersson var ciceron.

Sidan uppdaterad 2017-12-08 av