• Kontakt

Hon blir ny kommunchef

Christina Holback, 50 år, har lång erfarenhet av att arbeta inom kommunal förvaltning. Nu blir hon ny kommunchef efter Olle Emanuelsson som går i pension.

Har både erfarenhet och bredd

Christina Holback är väl förtrogen med kommunal förvaltning. De fyra senaste åren har hon varit förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Älvdalen som består av fem enheter: samhällsenheten, kultur och fritid, integration, arbete och utvecklingsenheten samt räddningstjänsten.

Innan dess var hon under tre år chef för trafik- och fritidsförvaltningen i Falun, och innan dess var hon under 18 år anställd i Mora och Orsa kommun.

- Yrkesmässigt har jag de senaste åren successivt växt på bredden. Det nya jobbet som kommunchef gör att jag kan fortsätta att utvecklas vilket känns roligt.

Christina Holback berättar att samhällsbygget ligger henne varmt om hjärtat och att utvecklingen i den norra kommundelen känns spännande. Hon är i dag bosatt i Mora men kommer att mantalskriva sig i Malung-Sälens kommun. Familjen består av make och två vuxna barn.

Holback har styrelseengagemang i bland annat IFK Mora SK och Design Region Sweden. Vad har hon för andra fritidsintressen?

- Jag gillar fjällen och vi har ett fritidshus i Funäsfjällen. Jag tycker om idrott och är en notorisk klassikertagare, men gillar även aktiva resor.

Hans Unander, kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med rekryteringen:

- Intresset för tjänsten som kommunchef var glädjande stort. Det känns bra att vi lyckats rekrytera en person med så bred erfarenhet av den kommunala verksamheten. Hon har jobbat med allt från deltidsbrandkåren till byggnadsfrågor och integration. Med den här rekryteringen hoppas jag att vi fått en långsiktig lösning vad gäller kommunchefstjänsten, säger Hans Unander.

Christina Holback tillträder tjänsten som kommunchef den 1 september. I tjänsten ingår även att vara service- och teknikchef.

Sidan uppdaterad 2019-02-27 av