Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Föreläsning om prostitution, människohandel och tiggeri

Den 12 oktober hålls en föreläsning på Mora folkhögskola om prostitution, människohandel och tiggeri. Föreläsningen riktar sig mot näringsliv och hotellverksamhet, men alla som är intresserade är också välkomna att anmäla sig till föreläsningen.

Kostnadsfri föreläsning

Bakom föreläsningen står samordnarna mot våld i nära relationer i Malung-Sälen, Mora, Orsa och Älvdalen, tillsammans med Länsstyrelsen Dalarna och Studieförbundet Vuxenskolan. Anmälan krävs, men själva föreläsningen är kostnadsfri och sänds även på webben. De som deltar på webben kommer att kunna ställa frågor via chatt.

Först på programmet är Mia Schyberg, regionkoordinator mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Hon kommer att informera om sitt arbete och om möjligheten att ge stöd och hjälp vid misstanke om människohandel eller prostitution.

I den andra delen av föreläsningen talar Anna Lagerdahl, gruppchef för Polisens traffickinggrupp i Bergslagen som arbetar mot prostitution och människohandel. Hon har erfarenhet från både Stockholm och Karlstad av arbete mot människohandel, prostitution, koppleri, köp av sexuell tjänst samt människosmuggling.

Torsdagen den 12 oktober

Tid: Klockan 09.00-12.00

Plats: Mora folkhögskolas aula

Avgift: Seminariet är kostnadsfritt

Anmälan: Senast den 9 oktober till: mora@sv.se, telefon: 0250-142 24 (oavsett om du är med via webben eller fysiskt).

Sidan uppdaterad 2017-09-22 av