• Kontakt

Distansundervisning för åk 9

2021-09-09

Centralskolan kommer att från och med torsdag 9/9 övergå till distansundervisning för årskurs 9 på grund av flera positiva fall av covid-19.

Skolledningen har i samråd med Region Dalarnas smittskydd beslutat om distansundervisning för åk 9 som en försiktighetsåtgärd för att förhindra ytterligare smittspridning.

Smittskydd uppmanar alla elever i årskurs 9 med symptom att boka tid för test så snart som möjligt eftersom de under måndagen hade undervisning i tvärgrupper med elever som nu bekräftats covidpositiva.

Elever utan symptom kan även de boka tid för test nästa måndag den 13/9 och planen är då att svaret hinner komma under tisdagen så att elever som då fått negativt testresultat, och är symtomfria, är välkomna tillbaka till skolan på onsdag den 15/9.

Undantagna från provtagning är symptomfria personer som har haft covid-19 de senaste sex
månaderna, som bekräftats med PCR, samt vaccinerade personer där det gått två veckor
sedan andra dosen vaccin mot covid-19.

Naturligtvis ska alla elever som kommer tillbaka till skolan vara symptomfria.

Tid för provtagning bokas här:
https://www.1177.se/Dalarna/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/lamna-prov-och-fa-provsvar-om-covid-19/sjalvprovtagning-covid-19-i-dalarna/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! Eleven måste ha eget Bank-ID för att ni ska kunna beställa tid via länken. Har eleven inte Bank-ID, boka support genom att ringa 010-249 92 88.

Sidan uppdaterad 2021-09-10 av