• Kontakt

Digital SITE3-konferens hölls idag

2021-04-16

Idag hölls ett Teamsmöte med kommunalråden från alla fyra medlemskommuner Malung-Sälen, Älvdalen, Trysil och Engerdal.

Kommunalråden var mAndra aktörer som också deltog på konferensen var bl.a. Skistars vd Stefan Sjöstrand, Scandinavian Mountains Airports vd Gunnar Lenman, de fyra kommunernas kommunchefer m.fl.

Några punkter man pratade om var SITE3:s organisation i Sverige och Norge, mål, vision, finansiering och fokusområden (se bild nedan)

SITE 3: en hållbar internationell världsdestination

SITE-regionen består av Sälen, Idre, Trysil och Engerdal och målet med projektet SITE 3 är att denna region ska bli en hållbar, attraktiv och ansvarstagande världsdestination på helår.

SITE-regionen är i en expansionsfas. Besöksnäringen är en betydande basnäring och regionen har tillväxt även inom andra branscher, som indirekt har sysselsättning genom besöksnäringen. SITE-kommunerna behöver stärka regionen gemensamt med innovativa processer och nära koppling forskning och utveckling.

I en politisk och affärsmässig överenskommelse ska parterna fortsatt stärka näringens expansion, satsa brett på kompetensutveckling och hantera gemensamma gränshinder och infrastrukturella utmaningar.

Sidan uppdaterad 2021-04-16 av