Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Branden utanför Torgås/ Lima är släckt!

Klockan 12.45 i dag förklarades räddningsinsatsen nordväst om Torgås och Lima som avslutad. Därmed är den största branden i Malung-Sälens kommun i modern tid under kontroll.

Tack till alla som ställt upp!

Klockan 12.45 i dag förklarades räddningsinsatsen nordväst om Torgås och Lima som avslutad. Därmed är den största branden i Malung-Sälens kommun i modern tid under kontroll. Det föreligger inte längre någon spridningsrisk. Bevakningen av brandområdet överlåts nu till markägarna.

Vägen till Tisjön från Rörbäcksnäsvägen (Tandbergsvägen, elva kilometer från Torgås) öppnas nu åter. Området är dock avlyst från vägen vid Kolarkölen på grund av risk för fallande träd.

- Vi har de senaste dagarna trappat ned och samlat in brandslang. Vi kommer dock att lämna kvar en del slang och pumpar ett tag till samtidigt som området är bevakat, säger räddningschef Per Hampus.

Per Hampus vill å kommunens vägnar framföra ett stort tack till alla som har ställt upp under släckningsarbetet.

- Vi är oerhört tacksamma! Ett stort tack kollegor från framför allt västra Sverige, alla företagare, privatpersoner och frivilligorganisationer. Alla som upplåtit boende, fixat mat, vattenbombat med helikopter … ja, ett stort tack till er alla. Utan er hjälp hade vi inte fixat detta, säger Per Hampus.

Sidan uppdaterad 2018-07-30 av