Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Julhälsning från kommunledningen

Christina Holback, kommunchef och Hans Unander (S) kommunstyrelsens ordf.

Vilket år vi har haft med många spännande händelser i kommunen.

Även om det här har känts som ett ganska normalt år, efter pandemiåren 2020-2021, så har ändå vissa delar av 2022 präglats av covid-19 med hög smittspridning, både i början på året och i somras. Vi är väldigt tacksamma för att personalen ställer upp och hjälps åt, särskilt när bemanningen inom vård och omsorg är extra ansträngd.

En extra stor händelse var förstås att simhallsbygget drog igång som är en av de historiskt största satsningar som gjorts i Malung-Sälens kommun. Än så länge ligger projektet i fas och vi hoppas såklart att det håller i sig. Till slut blev det också grönt ljus för ny polisstation i Sälen med byggstart till våren. Väldigt roligt när det offentliga väljer att investera i vår kommun.

Annat som hänt under året är att vi fortsätter klättringen i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet (28 placeringar uppåt), Energimyndigheten beviljade oss pengar till en laddstation för tung trafik i Malung, vi lanserade en helt ny webbplats som prisats för bäst tillgänglighet och Arvsfonden gav 5 miljoner kr till en skatepark i Lima

I september genomfördes ju valet i Sverige och vid årsskiftet tillträder ett nytt politiskt styre och nämnder i Malung-Sälen där vi ska kunna hitta ett gott lagarbete och jobba på bra framåt.

Invånarna i kommunen ökar visar färska siffror från SCB. Från 2021 till 2022 har vi ökat med 56 personer och det är verkligen roligt att fler vill bo, leva och verka i Malung-Sälen.

En särskild hälsning vill vi ge till er som jobbar inom vården, omsorgen och har beredskap i de övriga verksamheterna och som fullföljer kommunens uppdrag och arbetar när andra har julledigt.

Vi önskar er alla God Jul och Gott Nytt År!

Hans Unander och Christina Holback

Sidan uppdaterad: 2022-12-22

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.