Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Utbildning för våra nyvalda politiker

Ove Axelsson, som har mångårig erfarenhet av kommunal förvaltning, var dagens utbildare.

Idag hölls en utbildning för våra nyvalda politiker som tillträder i kommunens fullmäktige, nämnder och styrelser efter årsskiftet.

En del av de nyvalda kommunpolitikerna är helt nya i sina roller. Därför är det bra att få en inblick i bl.a. kommunallagen, revisionen och hur den kommunala politiken är uppbyggd från nämnder, kommunstyrelsen och fullmäktige som är vårt högsta beslutande organ.

Den här utbildningsdagen var också ett bra tillfälle för förvaltningscheferna att träffa "sina" nya politiker i respektive nämnd som man nu ska samarbeta med de kommande fyra åren.

Ca 80 personer deltog i utbildningen på Orrskogen i Malung.

Vill du också lära dig mer om Kommunallagen och hur en kommun styrs enligt gällande lagar? Här hos SKR kan man läsa om Kommunalrätt. Länk till annan webbplats. (kommunallagen, arbetsordning, reglemente m.m.)

Sidan uppdaterad: 2022-12-20

Fler nyheter

  1. 27 februari 2024

    F.d Garveriområdet vid älven i centrala Malung kommer gå från att vara förorenat och obrukbart till att bli grönområde med möjlighet till aktivitet...

  2. 23 februari 2024

    Färsk årsstatistik från SCB visar att Dalarna minskade med 1057 invånare mellen 2022-2023.

  3. 22 februari 2024

    Nu upphandlar vi ramavtal gällande hantverksarbeten inom dessa yrkeskategorier: