Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Utbildning för våra nyvalda politiker

Ove Axelsson, som har mångårig erfarenhet av kommunal förvaltning, var dagens utbildare.

Idag hölls en utbildning för våra nyvalda politiker som tillträder i kommunens fullmäktige, nämnder och styrelser efter årsskiftet.

En del av de nyvalda kommunpolitikerna är helt nya i sina roller. Därför är det bra att få en inblick i bl.a. kommunallagen, revisionen och hur den kommunala politiken är uppbyggd från nämnder, kommunstyrelsen och fullmäktige som är vårt högsta beslutande organ.

Den här utbildningsdagen var också ett bra tillfälle för förvaltningscheferna att träffa "sina" nya politiker i respektive nämnd som man nu ska samarbeta med de kommande fyra åren.

Ca 80 personer deltog i utbildningen på Orrskogen i Malung.

Vill du också lära dig mer om Kommunallagen och hur en kommun styrs enligt gällande lagar? Här hos SKR kan man läsa om Kommunalrätt. Länk till annan webbplats. (kommunallagen, arbetsordning, reglemente m.m.)

Sidan uppdaterad: 2022-12-20

Fler nyheter

  1. 21 juli 2024

    Antal betalande besökare till danserna på Orrskogen ökade under årets dansvecka med 1038 personer (+3 %) jämfört med 2023.

  2. 18 juli 2024

    Vi behöver en ny vigselförrättare i Malung-Sälen.

  3. 27 juni 2024

    Nu är snabbladdaren vid E45 i Öje, strax norr om Malung på plats.