Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Kommunen bidrar till Lima MS inför Rally-SM

Kommunen och Lima MS har samarbetat bra i många år och inför Rally Lima får klubben ekonomiskt stöd med 200 000 kronor.

– Vi har stöttat Lima MS i flera år, för vi tycker det är viktigt. Alla sådana här arrangemang är viktiga för våra näringar och det sätter oss på kartan, säger Hans Unander (S) till Ericsson Motorsport.

– Förhoppningen var att få rädda kvar Svenska Rallyt i Mellansverige och att LMS skulle vara en del av det. Jättetråkigt att inte VM-tävlingen kom till oss här i Malung-Sälen, fortsätter han.

Under senare år har klubben fått ekonomisk hjälp med att dra upp riktig el och fiber till motorstadion i Torgås.

När klubben då ställde frågan om att få ekonomiskt stöd till en SM-tävling den 4 februari, med namnet Rally Lima, sköt kommunen till 200 000 kronor.

– LBC-Ruschen är vida känd runt om i landet och drar besökare till vår kommun på ett bra och effektivt sätt. Klubben är välskött och har många ungdomar engagerade. Då vill också vi stötta, säger Hans Unander.

– Det är otroligt mycket jobb med att arrangera en SM-deltävling och det drar med sig stora kostnader. Att vi då har kommunen med oss som stöttande partner är livsviktigt för en mindre klubb i en så liten ort som Lima, säger tävlingsledare Sune Rickardsson.

Ett annat arbete som pågår är ett markbyte uppe vid motorstadion. Idag ligger en del på ett område som ägs av ett större skogsbolag. Målet är att få hela anläggningen på kommunal mark. Även där har klubben stor hjälp av kommunen.

Sidan uppdaterad: 2022-12-14

Fler nyheter

  1. 27 februari 2024

    F.d Garveriområdet vid älven i centrala Malung kommer gå från att vara förorenat och obrukbart till att bli grönområde med möjlighet till aktivitet...

  2. 23 februari 2024

    Färsk årsstatistik från SCB visar att Dalarna minskade med 1057 invånare mellen 2022-2023.

  3. 22 februari 2024

    Nu upphandlar vi ramavtal gällande hantverksarbeten inom dessa yrkeskategorier: