Luciatåget som blev tokviralt
Ett inlägg på kommunens Facebook om Dalarnas Lussibrud har fått enorm spridning och har visats nästan 375.000 gånger.
Den 3:e december lade kommunen upp en bild från en konsert i Malungs kyrka med Dalarnas Lussibrud. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det blev väldigt uppskattat och har hittills gillats av över 11.000 personer - fler än invånarna i hela Malung-Sälen.
– Roligt och spännande med sån stor respons, säger initiativtagaren Täpp Lars Arnesson.
I videon berättar Täpp Lars historien bakom Dalarnas Lussibrud och svarar på frågor som inkommit i kommentarsfältet.
– Vi blev helt tagna av de enormt stora reaktionerna på det här inlägget och kände att vi ville intervjua Täpp Lars för att få svar på några av kommentarerna som skrevs i tråden och höra mer om historien bakom det här luciatåget.
– Vi har ju verkligen en otrolig dräkttradition här i Dalarna, säger Linda Örneblad, kommunens kultur- och fritidschef.
Dalarnas Lussibrud
Dalarnas Lussibrud ett luciatåg i folkton med folkdräkter från Malung, Dala-Floda, Mora, Rättvik och Leksand som drog fullt hus på alla orter. Lussibrud är Täpp Kersti Arnesson.
Solister: Sofia Sandén, Eva Rune, Erik Eriksson och Maria Ähdel, som även spelade orgel. Spelmän var Pontus Selderman, Annika Nygard, Anders Almlöf, Maria Sjögren, Grop Mikael Sjögren, Täpp Jenny Nylander, Johan Nylander, Matts Arnberg, Pär Ohlsson, Ulrika Ryssmats och Maria Ähdel.
Dräktansvariga är Täpp Lars Arnesson, som även var idéskapare till programmet, Johanna Runbäck, Bogg Kristina Karlsson, Jessica Morell och Anna-Karin Jobs Arnberg.
Bland annat framfördes Lima brudmarsch, Staffansvisa, Gläns över sjö och strand, Den signade dag och Mora yngre brudlåt av Hins Anders från Mora.
Sidan uppdaterad: 2022-12-13