Logotyp för Malung-Sälens kommun

Invånarna i kommunen ökar

Färska siffror från SCB visar att kommunen har ökat med 56 personer per november 2022 jämfört med ifjol.

Statistiska Centralbyrån presenterar idag nya siffor på befolkningsstatistiken i Sveriges kommuner. Där ser vi att Malung-Sälens kommun ökar från 10 159 personer per 1 november 2021 till 10 215 personer per 1 november 2022 - en ökning med 56 invånare.

– Jätteroligt! Det känns att vi är en framåt kommun i ständig utveckling som allt fler vill leva, verka och bo i, säger kommunalråd Hans Unander (S).

– Vi har expansiva företag, nyetableringar och det byggs på flera håll i kommunen. Förhoppningsvis lever även pandemieffekten vidare, alltså att människor som valde att flytta upp hit när man arbetade hemifrån, väljer att stanna kvar i vår fina kommun.

22 Juli 2024