Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Kläppen firar 40-årsjubileum

Kläppens styrelseordförande Olof Andersson, Mikael Östling (M), Hans Unander (S) och Kläppens vd Gustav Eriksson.

Kommunen uppvaktade Kläppens skidanläggning som nu firar 40-årsjublileum.

Kläppen är Sveriges största familjeägda skidanläggning och den sjätte största anläggningen i Sverige. Per Eriksson startade Kläppen 1982.

– Från kommunen vill vi gratulera det här 40-åriga lokala familjeföretaget som är en bra arbetsgivare och förebild och bidrar till utvecklingen i vår kommun, säger Hans Unander (S).

– Förutom att vara ett fint familjeföretag, så är Kläppen också en viktig samhällsaktör och arena för våra idrottselever på Malung-Sälens gymnasieskola året runt, säger kommunchef Christina Holback.

Den unika satsningen på bl.a. den stora hoppkudden är ett samarbete med Svenska Skidförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Sälens IF som lyfter svensk snowboard och freeski mot nya höjder.

Sidan uppdaterad: 2022-12-01

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.