Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Företagare - Almi är på besök

Affärschef Ida Ryentorp och rådgivare Kajsa Kihlén besökte Malung-Sälens kommun på onsdagen.

Almi GävleDala besökte idag kommunen för att informera om hur företag kan få råd, stöd och företagslån.

Föreläsningsserie: Ditt företag 2030

Almi bjuder in till lunchföreläsningar den 8 och 16 dec kl 12-12.45. De är gratis men det är viktigt att man anmäler sig här: https://www.almi.se/gavledala-ditt-foretag-2030 Länk till annan webbplats.

Nårgra av frågeställningarna är Kommer lågkonjunkturen bromsa hållbara satsningar och hur ser det ekonomiska läget ut när mycket kostar mer?

Föreläsningsserien anordnas dessa datum.

Almis gröna lån ska möjliggöra grön omställning. Lånet kan användas för gröna satsningar som bidrar till EU:s miljömål, t.ex.:

 • Energieffektiviseringar i lokaler och processer t.ex. solceller, byta lysrör till ledbelysning, värmepumpar m.m.
 • Anpassa tillverkningsprocesser för minskad resursåtgång.
 • Hitta nya cirkulära lösningar, t.ex. hyra ut istället för att sälja.
 • Förebyggande och kontroll av föroreningar.

Det är förmånligare villkor än Almis övriga lån med längre löptid, amorteringsfrihet, lägre ränta.

Almi har ett hållbarhetskoncept där vi hjälper företagen med att jobba fram en hållbarhetsstrategi som utgår från Agenda 2030 och som är nedbruten i 36 hållbarhetsområden enligt ISO26000. Vi kan erbjuda en gratis framtidsdialog som tar ca 1 timme där vi hittar företagens fokusområden. Efter detta kan vi även hålla en gratis Hållbarhetsworkshop som tar ca 3 timmar där vi går lite mer på djupet inom hållbarhetsområdena och var företagets utvecklingsmöjligheter finns och var det finns nya affärsmöjligheter.

Vi har också ett gratis erbjudande som heter Din Affär där vi ökar förståelsen för sin egen ekonomi genom att titta på nuläge och simulera olika scenarion framåt. Vad händer t.ex. om räntan stiger med 10 % eller om energipriserna ökar med 15 %? Om jag vill öka min omsättning med x % och samtidigt anställa fler – hur mycket måste jag då öka den för att det ska vara lönsamt. Detta var några exempel på vad vi kan simulera och se effekterna av.

Sidan uppdaterad: 2022-11-30

Fler nyheter

 1. 19 juni 2024

  KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

 2. 17 juni 2024

  Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

 3. 17 juni 2024

  Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.