Logotyp för Malung-Sälens kommun

Handeln i Malung-Sälen stärks

Kommunen nu 2:a i Dalarna

Handeln stärks i Malung-Sälens kommun, visar siffror från Svensk Handel.

Kommunens handelsindex är nu näst högst i länet och invånarna blir alltmer lojala och köptrogna den egna kommunen.

Detaljhandelns omsättning i Dalarnas län var 65 650 kronor per invånare 2020, enligt Svensk Handel. Statistiken baseras på detaljhandelns totala omsättning i länet. I det inkluderas all försäljning inom detaljhandeln, dvs både invånarnas och turisternas konsumtion.

– Vi är väldigt glada för att handeln i vår kommun stärkts ytterligare och att allt fler välkända varumärken inom handeln etablerar sig i Malung-Sälen, t.ex. Ikea, Jaktia, Dollar Store och snart även Karl Hedin, säger Hans Unander (S).

Coronapandemin stängde gränsen mellan Sverige och Norge och ledde till stora försäljningstapp i flera svenska gränskommuner som är beroende av norska konsumenter, men sen slutet av 2021 har återhämtningen från pandemin inletts.

18 April 2024