Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

4000 besökte Sälenmässan

Räddningschef Magnus Östlund och kultur- och fritidschef Linda Örneblad var två av kommunens representanter på mässan.

I helgen arrangerades Sälenmässan igen efter att ha varit inställd 2020-2021 på grund av pandemin.

Hus, hem- och fritidsmässan är ett samarbete mellan Företagarna Malung-Lima-Sälen, Malung-Sälens kommun och Sälens Högfjällshotell och vänder sig till fritidshusägare, permanentboende, företag och organisationer i området/regionen.

Syftet med mässan är förutom att bidra till nya affärer att stärka relationer, nätverka, skapa nya kontakter och affärsmöjligheter.

Christina Holback, kommunchef, Linda Örneblad, kultur och fritidschef och Frida Liljequist, kommunikationschef. Foto: Viktoria Åkesson Forsman/Siljan News

Christina Holback berättar att många som går i tankar på att flytta till kommunen kommer för att fråga om kommunens verksamhet, om skola och föreningsliv. Dessutom är det många som söker jobb vilket är extra glädjande.

– Många frågar också om kommande detaljplaner eller möjligheten till bygglov, berättar Christina Holback och Linda Örneblad visar de flygfoton över kommunen från 1956 som pryder montern som tydligt visar vilken utveckling som sker i kommunen.

Läs gärna hela reportaget hos Siljan News. Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad: 2022-11-07

Fler nyheter

  1. 27 februari 2024

    F.d Garveriområdet vid älven i centrala Malung kommer gå från att vara förorenat och obrukbart till att bli grönområde med möjlighet till aktivitet...

  2. 23 februari 2024

    Färsk årsstatistik från SCB visar att Dalarna minskade med 1057 invånare mellen 2022-2023.

  3. 22 februari 2024

    Nu upphandlar vi ramavtal gällande hantverksarbeten inom dessa yrkeskategorier: