Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Vi har högst gymnasiebehörighet i Dalarna

Maria Burtus, skolchef i Malung-Sälens kommun.

Malung-Sälens kommun har högst gymnasiebehörighet i länet bland 9:orna som gick ut skolan våren 2022, visar statistik från Skolverket.

119 nior gick i våras ut från Centralskolan och Ungärde skola. 92 % av eleverna var i år behöriga vilket är en förbättring från föregående år. I riket som helhet minskade var antalet behöriga till gymnasiets yrkesprogram i år 85 %.

— Det var väntat. Vi har en tradition med goda resultat sedan flera år tillbaka, men det är givetvis mycket glädjande, säger Maria Burtus, skolchef i Malung-Sälens kommun.

— Det är ett bra bevis på att vårt långsiktiga kvalitetsarbete burit frukt, tillsammans med att vi har duktiga och engagerade medarbetare, både i ledning och i klassrummen, säger Sofia Söderström (S) ordf. barn- och utbildningsnämnden.

— Jag är mycket imponerad av Malung-Sälens kommun. Det är ingen slump att vi får goda resultat, vi har fantastiska rektorer och pedagoger som gör ett väldigt bra jobb, menar Maria Burtus.

Läs gärna hela texten hos Siljan News. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad: 2022-10-14

Fler nyheter

  1. 27 februari 2024

    F.d Garveriområdet vid älven i centrala Malung kommer gå från att vara förorenat och obrukbart till att bli grönområde med möjlighet till aktivitet...

  2. 23 februari 2024

    Färsk årsstatistik från SCB visar att Dalarna minskade med 1057 invånare mellen 2022-2023.

  3. 22 februari 2024

    Nu upphandlar vi ramavtal gällande hantverksarbeten inom dessa yrkeskategorier: