Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Vedsågningen till kommunens pensionärer igång igen

AME:s vedsågning på Ryhagen är igång för fullt.

Nu är vedproduktionen på Ryhagen igång igen och kommunens pensionärer kan anmäla intresse för att köpa ved inför vintern.

Inför varje vinter får pensionärer och äldre i Malung-Sälen köpa ved av kommunens arbetsmarknadsenhet, AME. I juni stängde dock verksamheten på grund av att personalen inte skulle arbeta ensam bland maskinerna.

Men de skenande elpriserna har gjort att vedbehovet är stort och produktionen har nu kommit igång igen. Man är alltid minst två personal på plats.

– Det är viktigt att våra pensionärer har möjlighet att köpa ved till ett rimligt pris och jag är glad att sågningen nu är igång inför vintern, säger Hans Unander (S).

Veden är inte helt torr och eldningsbar än, så därför ska den torkas inne i f.d. Rosengrens lokaler i några veckor innan försäljningen startar.

Kriterier för att få köpa AME:s ved är att man är pensionär och skriven i Malung-Sälens kommun.

Kontakt

Karl Holland
enhetschef
karl.holland@malung-salen.se
tel. 0280-184 52

Sidan uppdaterad: 2022-10-04

Fler nyheter

  1. 27 februari 2024

    F.d Garveriområdet vid älven i centrala Malung kommer gå från att vara förorenat och obrukbart till att bli grönområde med möjlighet till aktivitet...

  2. 23 februari 2024

    Färsk årsstatistik från SCB visar att Dalarna minskade med 1057 invånare mellen 2022-2023.

  3. 22 februari 2024

    Nu upphandlar vi ramavtal gällande hantverksarbeten inom dessa yrkeskategorier: