Logotyp för Malung-Sälens kommun

Svenskt Näringsliv besökte kommunen

– Malung-Sälen fortsätter att klättra, säger Henrik Navjord, Dalarnas regionchef för Svenskt Näringsliv.

Idag besökte Dalarnas regionchef Henrik Navjord Malung-Sälen för att presentera hur företagarna ser på företagsklimatet i kommunen 2022.

På dagens presentation i Malung samlades bl.a. kommunala tjänstemän, Carl-Johan Åkerstedt på Företagarna Malung-Lima-Sälen och Anders Bjernulf på Destination Sälenfjällen.

Henrik Navjord gick igenom detaljerna i enkätsvaren om företagsklimatet i Malung-Sälens kommun och hur kommunen ligger till i jämförelse med övriga länet samt Sverige. Här finns hela undersökningen att läsa. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rankingen baseras på enkätsvar från våren 2022

Här kan du se Malung-Sälens placeringar i rankingen som baseras på Svenskt Näringslivs årliga företagarenkät mellan 2013-2022:

En del som särskilt sticker ut i vår kommun är att företagen i Malung-Sälen sysselsätter totalt 3 412 personer vilket totalt ger omkring 1 miljard kronor i skatteintäkter. Det är dubbelt så mycket som andra kommuner i Malung-Sälens storlek som i jämförelse brukar ligga på 500 miljoner kronor.

– Det är viktigt att man har en kommunledning som tycker att näringslivsfrågorna är väldigt viktiga, för då genomsyrar det hela organisationen, menar Henrik Navjord.

18 April 2024