Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Svenskt Näringsliv besökte kommunen

– Malung-Sälen fortsätter att klättra, säger Henrik Navjord, Dalarnas regionchef för Svenskt Näringsliv.

Idag besökte Dalarnas regionchef Henrik Navjord Malung-Sälen för att presentera hur företagarna ser på företagsklimatet i kommunen 2022.

På dagens presentation i Malung samlades bl.a. kommunala tjänstemän, Carl-Johan Åkerstedt på Företagarna Malung-Lima-Sälen och Anders Bjernulf på Destination Sälenfjällen.

Henrik Navjord gick igenom detaljerna i enkätsvaren om företagsklimatet i Malung-Sälens kommun och hur kommunen ligger till i jämförelse med övriga länet samt Sverige. Här finns hela undersökningen att läsa. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rankingen baseras på enkätsvar från våren 2022

Här kan du se Malung-Sälens placeringar i rankingen som baseras på Svenskt Näringslivs årliga företagarenkät mellan 2013-2022:

En del som särskilt sticker ut i vår kommun är att företagen i Malung-Sälen sysselsätter totalt 3 412 personer vilket totalt ger omkring 1 miljard kronor i skatteintäkter. Det är dubbelt så mycket som andra kommuner i Malung-Sälens storlek som i jämförelse brukar ligga på 500 miljoner kronor.

– Det är viktigt att man har en kommunledning som tycker att näringslivsfrågorna är väldigt viktiga, för då genomsyrar det hela organisationen, menar Henrik Navjord.

Sidan uppdaterad: 2022-10-03

Fler nyheter

  1. 19 juni 2024

    KSAU har nu utsett de bästa sparförslagen och sju personer får dela på 21 dagars betald ledighet.

  2. 17 juni 2024

    Efter att Sofie Eriksson (S) valts till Europaparlamentet fick Hans Unander frågan om att ta hennes plats i riksdagen, men valde att tacka nej.

  3. 17 juni 2024

    Polisstationen i centrala Malung kommer att vara öppen under dansbandsveckan, v.29.