Logotyp för Malung-Sälens kommun

Elin uppmärksammades för sina insatser i sommar

Kommunalråd Hans Unander och socialchef Marie Olsson tackade Elin för hennes insatser inom hemtjänsten

Inför sommaren rekryterade hemtjänsten ungdomar med epa-traktorer för att täcka upp behovet sommarvikarier. Elin kände att det var ett passande jobb, mycket för den sociala delen. Städning, inköp och social tid med brukare har ingått i hennes arbetsuppgifter, vilket också har uppskattats av de äldre.

Hon hade dock inte trott att sommarjobbet skulle få så stor uppmärksamhet som det fått, med intervjuer i flera olika medier över hela landet. Elin har i och med det satt kommunen på kartan och spridit en mycket härlig och positiv bild av jobbet inom hemtjänsten.

- Många har sett det som värdefullt och andra kommuner har hört av sig och undrat hur vi löst det med milersättning och logistik bland annat, berättar socialchef Marie Olsson.

- Det har även gett en bild av att det finns andra nyttigheter med epa-traktor, än att bara få kritik för sitt åkande. Du ska vara stolt över det du har gjort, säger kommunalråd Hans Unander till Elin.

Stort tack till Elin och alla ungdomar med epa-traktorer som jobbat med oss i sommar!

22 Juli 2024