Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Ministerbesök, Barnombudsmannen och workshop

En extra händelserik vecka för Malung-Sälens kommun

Hans Unander, Karl-Petter Thorwaldsson, Kläppens Gustav Eriksson, BO Elisabeth Dahlin, Linda Örneblad samt workshopen i Sälen.

Det här är en extra händelserik vecka för vår kommun med ministerbesök, möte med Barnombudsmannen och stor workshop i Sälen.

I tisdags bjöd kommunalråd Hans Unander (S) in näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) till besök i Malung-Sälens kommun.

Besöket startade hos Fiskarheden där Magnus Larsson stod värd. Därefter besöktes Scandinavian Mountains Airport där också Destination Sälenfjällen och SkiStar presenterade sina verksamheter. Slutligen följde besök hos Stöten och Kläppen. Näringsministern var mycket nöjd över vad han fick se och höra om tunga, pågående investeringar och ambitiösa framtidsplaner.

Dock har kommunen och vårt näringsliv starka önskemål om insatser för att förbättra infrastrukturen till och från Sälenfjällen, kompetensfrågor samt behovet av ett kommunalt lantmäteri med snabbare handläggning.

– Besöket var väldigt bra och det är viktigt för oss att ha en bra relation med regeringen där vi kan berätta om våra behov för en fortsatt fin utveckling i kommunen, säger Hans Unander (S).

Näringslivsministern, Stötens vd Johan Thorn och Hans Unander.

Thorwaldsson, Unander samt Skistars Sälenchef Tomas Berg och Destination Sälensfjällens vd Anders Bjernulf.

I tisdags besökte kultur- och fritidschef Linda Örneblad och kommunikationschef Frida Liljequist Barnombudsmannen Elisabeth Dahlin i Stockholm. Det blev en filmad intervju om Barnkonventionen och hur man kan implementera den i kommunens alla verksamheter.

I bakgrunden på bilden syns maskoten Bobbot man kan chatta med på minarattigheter.se Länk till annan webbplats.

Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter och intressen utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter, barnkonventionen.

– Det är att barnets bästa alltid ska beaktas i alla beslut som rör dem. En viktig del i den bedömningen är vad barnet själv har att säga om saken. Vuxna som fattar beslut om barn måste därför lyssna på de barn som berörs. Bara så kan det blir bra beslut som på riktigt är barnets bästa, säger Elisabeth Dahlin, Barnombudsmannen.

Frida Liljequist, BO Elisabeth Dahlin och Linda Örneblad.

Ett 30-tal personer deltog i en workshop på Olarsgården i Sälen i måndags med temat mobilitet och klimatsmarta transporter i Nordeuropas största friluftsområde; Sälen, Idre, Trysil och Engerdal (SITE-regionen). Workshopens syfte var att inspirera samt dela kunskap och erfarenheter och diskutera hur framtidens persontransporter kan utformas i området.

Sidan uppdaterad: 2022-06-01

Fler nyheter

  1. 21 juli 2024

    Antal betalande besökare till danserna på Orrskogen ökade under årets dansvecka med 1038 personer (+3 %) jämfört med 2023.

  2. 18 juli 2024

    Vi behöver en ny vigselförrättare i Malung-Sälen.

  3. 27 juni 2024

    Nu är snabbladdaren vid E45 i Öje, strax norr om Malung på plats.