Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Så jobbar kommunen för fler bostäder i Sälen och Rörbäcksnäs

24 bostadsrätter för permanentboende har nyligen byggts i Sälens by.

Kommunen får in en del frågor kring hur man ska lösa bostadsbristen i norra kommundelen och främst i Sälen. Här kommer därför en sammanfattning hur kommunen arbetar med frågan.

Malungshem byggde under 2021 sex nya hyreslägenheter på Hagvägen i Sälens by och de vara klara och uthyrda januari 2022.

Kommunen har sålt mark till exploatörer som byggt 24 bostadsrätter för permanentboende i Sälens by och det planeras för en byggnation av ytterligare 12 lägenheter till av de här exploatörerna med byggstart i sommar.

Kommunen har de senaste åren sålt 19 villatomter på Tomt Eriks väg för att ge möjlighet till privatpersoner att kunna bygga nya hus och arbetet med att ta fram fler villatomter ovanför Gästis pågår också.

Just nu pågår diskussioner om en ny detaljplan för flerfamiljshus på Vikhansvägen, mellan Gräddhyllan och Sälens by. Där skulle möjligheten finnas att bygga 60-80 nya bostäder och intresset finns från både Malungshem och privat aktör. Malungshem har också beslutat att bygga 3-4 lägenheter på Byvägen, strax norr om Sälenhallen

Det pågår även ett arbete nordväst om Vikhansvägen där privata intressenter för en dialog med markägare och kommunen om ett nytt detaljplaneområde för bostäder.

För Malung-Sälens kommun är det viktigt att det finns villatomter, bostadsrätter och hyresrätter i framförallt Sälens by, men det arbetas också för möjligheten till fler bostäder i Rörbäcksnäs. Det finns privata aktörer som planerar och utvecklar fler bostäder i Rörbäcksnäs.

– Det är såklart ett angenämt "problem" att allt fler vill bosätta sig i Sälenområdet och just bostäder är en av de frågor vi i majoriteten har prioriteterat högst de senaste åren, säger Hans Unander (S) kommunstyrelsens ordförande.

Just nu pågår diskussion om detaljplan för flerfamiljshus på Vikhansvägen, mellan Gräddhyllan och Sälens by.

Sidan uppdaterad: 2022-05-25

Fler nyheter

  1. 21 juli 2024

    Antal betalande besökare till danserna på Orrskogen ökade under årets dansvecka med 1038 personer (+3 %) jämfört med 2023.

  2. 18 juli 2024

    Vi behöver en ny vigselförrättare i Malung-Sälen.

  3. 27 juni 2024

    Nu är snabbladdaren vid E45 i Öje, strax norr om Malung på plats.