Logotyp för Malung-Sälens kommun, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Fanny bytte storstan mot livskvalitet på fjället

Fanny Sjödin är hållbarhetschef på Skistar och ansvarar för alla deras destinationer ur ett hållbarhetsperspektiv. När familjen bestämde sig för att flytta från Stockholm var det Sälen som lockade mest.
– Vi bestämde oss för att istället för att jaga naturen i Stockholm så flyttar vi till naturen, berättar Fanny.

Fanny och hennes man har alltid älskat att vistas i fjällen, allt från att åka skidor till att vandra i naturen. När jobbet som hållbarhetschef dök upp tändes drömmen om att bo på fjället.
– Det var ett drömjobb, att få jobba med hållbarhet på fjället, säger Fanny.

I ett år har hon nu arbetat på Skistar från Stockholm, och besökt alla deras destinationer.
– Jag älskar Sälens ”nära-naturen-känsla” samtidigt som det finns så mycket aktiviteter, berättar hon.
Så i september gjorde de slag i saken och flyttade hit. Till en början hyrde de, men nu har de precis skrivit på kontraktet och köpt ett hus på fjället. Fanny berättar att hennes man som tur är har ett flexibelt arbete och kan jobba mycket på distans, vilket möjliggjorde flytten.

– Det har gått jättesmidigt allting, med förskolan till exempel. Vår dotter trivs jättebra och älskar förskolepersonalen, berättar Fanny. Nu ser de fram emot att på riktigt få lära känna livet här och komma in i samhället.

Det känns fantastiskt att bo här och vi ser fram emot en vintersäsong. Det känns lyxigt att få bo här i naturen. Och så har vi fått ett väldigt varmt välkomnande.

Fannys jobb innebär att ta fram framtidens fjälldestination. Bland annat har en långsiktig hållbarhetsstrategi tagits fram, som handlar om att minska klimatpåverkan och att ta hand om naturen de verkar i.
– Den handlar om att minska vår klimatpåverkan och ta hand om naturen vi verkar i, förklarar Fanny.
Hon jobbar också med mer omedelbara projekt, såsom att öka antalet laddstolpar för att kunna tillgodose den ökande andelen av besökare med elbil, och att erbjuda fler återvinningsalternativ vilket många efterfrågar.

Utöver det nämner hon att hållbarhet ju är mer än bara miljöfrågan. Som en stor arbetsgivare och friluftsdestination har Skistar stor påverkan även på området social hållbarhet. Därför handlar det också om allt från de anställdas hälsa till folkhälsa.
– Att få folk i rörelse, det är också en hållbarhetsaspekt och något som är viktigt för oss, poängterar Fanny.

Om någon vecka får de tillträde till sitt nyköpta hus. Då ska de sätta lite personlig prägel på det genom att måla lite, och sedan blir det inflyttning.
– Det känns fantastiskt att bo här och vi ser fram emot en vintersäsong. Det känns lyxigt att få bo här i naturen. Och så har vi fått ett väldigt varmt välkomnande, säger hon.

Välkommen till Malung-Sälen, Fanny med familj!

Sidan uppdaterad: 2022-02-17

Fler nyheter

  1. 20 maj 2024

    Förberedelserna inför EU-valet pågår för fullt och 22/5 öppnar förtidsröstningen vid våra bibliotek i Malung och Sälen.

  2. 16 maj 2024

    Självkörande bussar finns redan i trafik, något som företagare från Malung-Sälen, kommunalråd, kommunchef och projektgrupp i SITE teståkte i Stavan...

  3. 14 maj 2024

    Kommunen deltog förra veckan med många ledare och skyddsombud i vårt försäkringsbolag AFA:s regionala dag med andra kommuner, kommunala bolag och r...